VIDEO Mihai Nistor a câștigat titlul mondial AIBA Pro Boxing! Performanta obtinuta, in premiera de bacauanul antrenat de Relu Auras

Victorie istorică! Boxerul Mihai Nistor, campion mondial APB la categoria supergrea! Băcăuanul l-a învins pe neamţul Pfeifer chiar la el acasă prin KO Tehnic în repriza a 9-a.

 

VIDEO KO-ul reușit de Mihai Nistor

http://www.digisport.ro/Sport/BOX/VIDEO+Mihai+Nistor+a+castigat+titlul+mondial+AIBA+Pro+Boxing

nistor nistor-auras-ablalim auras-nistor

Băcăuanul Mihai Nistor (25 de ani) a reuşit marţi o victorie istorică. Elevul lui Relu Auraş a câştigat centura de campion mondial APB la supergrea (+91 kg), devenind astfel primul pugilist român încununat la cea mai spectaculoasă dintre categorii. APB este divizia profesionistă a forului internaţional amator, AIBA.

 

Succesul lui Nistor este cu atât mai remarcabil cu cât a fost obţinut înainte de limită, chiar pe terenul adversarului său, germanul Erik Pfeifer. Meciul s-a desfăşurat la Hamburg, iar Nistor s-a impus prin KO Tehnic în repriza a noua. Pentru această victorie, boxerul originar din Erbiceni va câştiga aproximativ 50.000 de euro. Pfeifer era deţinătorul centurii.

Mihai Nistor a fost excelent pregătit pentru acest meci, antrenorul său, Relu Auraş, dovedind acum că poate aborda perfect şi o temă profesionistă. Pfeifer a avut un început de meci bun, a punctat cu lovituri rapide, dar Nistor a început să pună presiune pe el, iar din repriza a treia românul l-a tocat cu lovituri la abdomen. Din repriza a şaptea, în ring a fost un singur boxer, neamţul fiind incapabil să mai răspundă aşa cum o făcuse în primele reprize. În repriza a nouă, o directă de stânga la pus pe Pfeifer la podea, iar germanul s-a ridicat pe corzi, fără să mai accepte lupta: KO Tehnic. Aproape în lacrimi, Nistor s-a îndreptat săre colţul unde se afla antrenorul său, pentru a sărbători împreună victoria istorică. La momentul întreruperii meciului, Pferifer se mai afla totuşi în avantaj pe buletinele de arbitraj, deşi evidenţa din ring fusese cu totul alta.

  • Mihai Nistor este primul boxer român calificat la JO de la Rio.

 

Mihai Nistor a devenit primul boxer din România care câștigă titlul de campion mondial AIBA Pro Boxing, după ce l-a învins prin KO tehnic pe Erik Pfeifer într-un meci la categoria supergrea (+91 kg).

În main event-ul galei din Hamburg, transmisă ÎN DIRECT de Digi SportMihai Nistor l-a întâlnit pe deținătorul centurii, germanulErik Pfeifer, în fața căruia pierduse un meci în decembrie anul trecut.

Pfeifer a câștigat runda de debut, dar în a doua a Nistor a luat inițiativa, iar o lovitură pe abdomen l-a îndoit pe german, însă arbitrii i-au dat repriza tot reprezentantului gazdelor. Meciul s-a echilibrat clar după runda a 4-a, prima câștigată de român, când croșeele lui Nistor au punctat în forță.

Reprizele a 7-a și a 8-a au fost la discreția lui Mihai Nistor, care, îndrumat bine de la colț de către antrenorul Relu Auraș, a micșorat distanța și a continuat să pună presiune pe adversar. În primul minut din runda a noua, o directă de stânga pe bărbie îl trimite la podea pe german, care, deși a reușit să se ridice, a abandonat

În primul minut din runda a noua, o directă de stânga pe bărbie îl trimite la podea pe german, care, deși a reușit să se ridice, a abandonat în final lupta, iar Mihai Nistor devine noul campion mondial al supergreilor!

Medaliat cu bronz la Campionatul European de box de anul acesta, Nistor (25 de ani) este o promisiune certă pentru a medalie la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Mihai Nistor, proaspătul deținător al centurii mondiale în versiunea AIBA Pro Boxing și antrenorul Relu Auraș vor fi invitații lui Costi Pruna în emisiunea Campionii Digi Sport, joi, de la ora 15:30, pe Digi Sport 1.