• Homepage
 • Box
 • Istoric club
 • Gimnastica
 • Atletism
 • Lupte greco-romane

Conducere

index

 

Director Sport Club Municipal Bacău – Mihaela Melinte

 

Mihaela Melinte a devenit campioană mondială la aruncarea ciocanului în 1999, la Sevilla, iar după cariera sportivă a trecut cu succes în antrenorat.

Mihaela a fost numită director interimar la SCM Bacău la ordinul Ministerului Tineretului și Sportului. Mihaela Melinte are 43 de ani și a câștigat 12 titluri naționale, plus unul de campioană europeană și mondială la aruncarea ciocanului.

……………………..

Mihaela Melinte, multiplă campioană mondială la aruncarea ciocanului şi deţinătoarea recordului mondial timp de şapte ani consecutiv, a păşit în lumea sportului pe terenul de handbal. Ulterior, şi-a dat seama că atletismul este sportul care o reprezintă şi de la 14 ani i s-a dedicat în totalitate.

 

„Am început cu handbalul, dar pe atunci sora mea făcea atletism. Am mers cu ea la antrenamente şi mi-a plăcut mai mult. După admiterea la liceu am început să vin regulat la teren. Am încercat aruncarea greutăţilor, a discului şi prin 1991 am început cu ciocanul. Un an mai târziu, am aruncat ciocanul la Campionatul Naţional, însă proba era una neolimpică. De atunci am tot câştigat“,

 

îşi aminteşte Mihaela. Câţiva ani mai târziu, proba a fost introdusă în calendarul întrecerilor sportive ce se desfăşurau sub egida Federaţiei Internaţionale de Atletism, iar acest lucru i se datorează sportivei băcăuane care a călcat pe un teren care până atunci, în România, era doar al bărbaţilor.

 

„Practic am deschis drumul celorlalte sportive care au concurat după mine“,

 

a mai spus Melinte. A stabilit recordul lumii Din 1992 şi până în 1999, timp de şapte ani consecutiv, Mihaela a câştigat toate competiţiile internaţionale la care a participat. Tot ea a reuşit şi recordul mondial de 76,07 metri, care nu a fost doborât de o altă sportivă, vreme de şase ani.

 

………………………

 

A îmbrăcat costumul de antrenor. „Doamna profesoară“, cum îi spun elevii şi colegii de la Sport Club Municipal Bacău, Mihaela Melinte recunoaşte că se simte bine în noua postură. „Dacă acum câţiva ani spuneam că nu vreau să mă fac antrenor, acum mă bucur că am făcut această alegere. La început mi-a fost destul de greu pentru că eu vream rezultate imediat, dar acum mă simt bine la club“, mărturiseşte campioana. Are în grijă o grupă de douăzeci de copii, pe care îi pregăteşte pentru performanţe. „Încerc să găsesc o persoană mai bună decât mine.

 

Mihaela a avut foarte multe oferte şi din străinătate, dar şi din ţară pentru funcţia de antrenor. A ales Bacăul, clubul la care s-a înscris şi unde a evoluat. Nu a vrut să se desprindă de aceste locuri.

 

Mihaela Melinte  este fostă deținătoare a recordului mondial la seniori – 76.07 m. Fostă campioană mondială și europeană.

 

Sursa: Wikipedia

Din cariera sportivă:

 • Aruncarea greutăţii şi aruncarea discului
 • 30 selecţii în echipa naţională, 4 la Campionatele Mondiale în aer liber, 9 la Cupa Europei în aer liber, Challengerul European, Cupa Europei – aruncări iarna
 • C.E. în aer liber – AUR – 1998
 • Ch.E. aruncări 2 medalii argint aruncarea ciocanului 2005
 • J.M.U. 2 medalii aur la aruncarea ciocanului 1999
 • J.F. medalie de bronz aruncarea ciocanului 2005
 • J.B. aer liber – 5 medalii de aur la aruncarea ciocanului 97 – 2007