• Box
 • Gimnastica
 • Homepage
 • Istoric club
 • Lupte greco-romane
 • Atletism

Haltere, CN Juniori U20 / Forţă de aur

Andrei Ciobanu (cat. 105 kg) şi Eric Rusu (cat. 77 kg) au cucerit, împreună, pentru SCM Bacău, cinci medalii de aur şi o medalie de bronz în cadrul competiţiei desfăşurate la Bascov (Argeş).

Andrei Ciobanu s-a impus în toate cele trei probe (Smuls, Aruncat şi Total), în timp ce Eric Rusu a fost pe locul 1 la Smuls şi Total, cucerind bronzul la Aruncat.

Cei doi sportivi sunt pregătiţi de antrenorii Ion Călin şi George Călin (foto, împreună cu Andrei Ciobanu), sub bagheta cărora au cucerit şi alte medalii în trecut. Merită subliniat că şi-au atins un potenţial foarte ridicat când au ajuns în pragul categoriei Seniori, ceea ce ne dă mari speranţe în continuare.

Powerlifting, Campionatele Naţionale (Împins) / De 14 ori pe podium

Delegaţia SCM Bacău, condusă de antrenorul Daniel Zodian, a cucerit 4 medalii de aur, 6 medalii de argint si 4 medalii de bronz, la Campionatele Naţionale desfăşurate la Alba Iulia. Performerele Bacăului au fost Andreea Chifane şi Mădălina Melecciu, ambele cu câte două titluri cucerite.

Rezultatele SCM Bacău la CN Powerlifting – Împins

 • Andreea Chifane (cat. +84 kg): locul 1 – Junioare 2; locul 1 – Senioare;
 • Mădălina Melecciu (cat. 47 kg): locul 1 – Junioare 1; locul 1 – Senioare;
 • Elena Mărioara Adochiţei (cat. 52 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 2 – Senioare;
 • Lorena Georgiana Chifane (cat. 74 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 3 – Senioare;
 • Alexandra Gabor (cat. 84 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 3 – Senioare;
 • Mădălina Maria Bândac (cat. 57 kg): locul 2 – Junioare 1; locul 2 – Senioare;
 • Ioana Susan (cat. 52 kg): locul 3 – Senioare;
 • Bianca Ionela Zodian (cat. 57 kg): locul 3 – Senioare.

„O muncă încununată de succes”, a fost comentariul simplu al antrenorului Daniel Zodian, după întoarcerea acasă cu cele 14 medalii.

Gimnastică / Avem o medaliată la Naţionale!

Clubul nostru a izbutit să cucerească o medalie la Naţionalele de la Deva. Performera noastră este Narcisa Cadar, care a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Junioare 1 (Nivel 5). Felicitări antrenoarelor Mihaela Bucur şi Alexandra Tală, cele care au pregătit-o pe Narcisa! Sportiva a ajuns pentru al doilea an consecutiv în finale. Anul trecut, însă, Cadar a avut ghinion: şi-a rupt mâna şi n-a mai putut concura pentru medalie. Tenacitatea, faptul că nu a renunţat la sport dupa o accidentare serioasă, i-a adus răsplata in 2018. Gimnastica este un sport de mare dificultate şi prestigiu, de aceea orice medalie cucerită de un club la această disciplină – mai ales la o categorie de vârstă înaintată (precedând cu doar două trepte categoria Maestre) -, este deosebit de onorantă.

Lupte libere, CN Juniori 3 şi 4 / Amazoane de aur şi bronz

Georgiana Antuca (SCM Bacau, cat. 46 kg, J3)

Georgiana Antuca (cat. 46 kg, Junioare 3, foto) şi Alexandra Enăşel (cat. 32 kg, Junioare 4) au cucerit medaliile de aur, respectiv bronz, la Naţionalele de la Oneşti. “S-au luptat extraordinar şi le felicit. Ţin să precizez că ambele sunt produse ale centrului nostru de selecţie pe care îl avem la Bijghir. Şi vreu să-i mulţumesc dlui. prof. Tudorel Gherasă pentru sprijinul pe care ni-l oferă acolo”, a transmis antrenorul celor două sportive, Victor Donciu. Georgiana Antuca a fost selecţionată la lotul naţional de J3, evoluţia sa la Oneşti impresionând asistenţa. “A învins-o în finală pe o sportivă care deţinea titlul la cadete”, a mai precizat Victor Donciu.

Lupte greco-romane / Puţini, dar cei mai buni!

Igor Botez (cat. 57 kg), Juniori 3

Cu o delegaţie redusă numericeşte, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Campionatelor Naţionale de Juniori 3 şi 4, desfăşurat la Sala “Nadia Comăneci” din Oneşti, la finalul săptămânii trecute. Băcăuanii au fost puţini, dar foarte buni, majoritatea reuşind să cucerească o medalie. Sportivii au fost însoţiţi la Oneşti de antrenorii lor, Irinel Botez şi Ion Şarban, la care s-a adăugat dl. Mihai Botez – un ajutor mare şi permanent pentru secţia de lupte a clubului nostru -, care este un mândru tată de antrenor şi tată sau unchi de campioni.

Astfel, cinci sportivi ai clubului nostru – Igor Botez (cat. 57 kg, foto), Ionuţ Manolache (cat. 60 kg), Alin Boghiu (cat. 72 kg), Fabian Cobaschi (cat. 78 kg) şi Antonio Botez (cat. 85 kg) au cucerit medalii de aur. În acest fel, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Naţionalelor.

S-a remarcat în primul rând Igor Botez, care şi-a încheiat toate meciurile în prima repriză, uneori în doar câteva secunde. De altfel, Igor are valoare de categoria Juniori, făcând parte din lotul naţional. Vărul său, Antonio, a cucerit medalia de aur în condiţiile în care putea participa lejer la o categorie de greutate de sub 80 kg, dar chiar şi-aşa, cu aproape 10 kg mai uşor, şi-a dominat clar adversarii.

Lupte greco-romane, Turneu de calificare (cadeţi) / Trei pentru Cupă

Igor Botez, SCM Bacau

Trei luptători de la clubul nostru au trecut sita calificărilor pentru faza finală a Cupei României la Cadeţi, la turneul desfaşurat la Târgovişte. Igor Botez (foto, cat. 55 kg, care deţine titlul de campion naţional al cadeţilor şi a câştigat argintul la CM Scolare din Maroc), Răzvan Manolache (cat. 48 kg) şi Alex Taşcă (cat. 92 kg) sunt cei care vor reprezenta SCM Bacău la turneul final (Tg. Jiu, 23-25 noiembrie). Cei trei sportivi sunt pregătiţi de antrenorul sportiv Irinel Botez (fratele mai mare al lui Igor, el s-a şi învoit de la lotul naţional de Juniori de la Câmplulung, pentru a fi alături de sportivii săi), Ion Sarban şi Sorin Taşcă. Alături de toţi cei amintiţi a fost, ca de obicei, tatăl lui Igor, Mihai Botez, care ajută foarte mult întreaga secţie de lupte greco-romane a SCM.

Box, CN Tineret / O medalie de aur, una de argint si trei de bronz!

Simion Florin pentru site SCM 13.10.18

„Am ocupat locul 1 în clasamentul pe medalii”, a anunţat antrenorul Relu Auraş, conducătorul delegaţiei băcăuane la Tg. Mureş. Numărul de 5 medalii fusese stabilit încă de miercuri, când Paul Mania (cat. 56 kg), Valentin Bârgăouanu (cat. 60 kg), Marius Cîtu (cat, 69 kg), Florin Simion (cat. 75 kg, foto) şi Alfari Marwan (cat. 91 kg) se calificaseră în semifinale, asigurându-şi medaliile de bronz. Media de participanţi a fost de aproximativ 10 sportivi pe categorie de greutate. Dintre toţi cei amintiţi, Cîtu şi Simion au ajuns în finală, iar Simion a şi câştigat titlul de campion. „De la Simion, care s-a clasat pe 5 la Europene, aveam pretenţii, pe care le-a confirmat. La fel şi de la Cîtu şi, parţial, de la Bârgăoanu. Ne bucurăm însă că am adus nume noi în faţă, pe Mania şi pe Marwan, ceea ce înseamnă că şcoala noastră de box este competitivă şi produce în continuare”, ne-a mai transmis Relu Auraş.

Patru dintre sportivii noștri vor lupta la turneele finale

Lupte Regional J3&4Calificările zonale (Zona Nord-Est) pentru turneele finale ale Campionatelor Naționale de Juniori Mici (Juniori 3 și Juniori 4), la lupte greco-romane, au adunat la Sala de Atletism din Bacău, sambata 6 octombrie, peste 100 de sportivi de la cluburi din județele Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău. La capătul unor meciuri ardente, de la SCM Bacău au izbutit să se califice patru sportivi, după cum urmează:
* Juniori 3 / Cat. 57 kg Igor Botez – de pe locul 1;
* Juniori 3 / Cat. 62 kgAdrian Manolache – de pe locul 2;
* Juniori 4 / Cat. 60 kgIonuț Manolache – de pe locul 1;
* Juniori 4 / Cat. 78 kgFabian Cobaschi – de pe locul 1.
Competiția a avut și un oaspete-surpriză: dna. Mihaela Melinte, director al SCM Bacău, fostă campioană mondială și europeană la aruncarea ciocanului.

Regional lupte dir Mihaela Melinte

Sport Club Municipal Bacau reprezinta Romania la Jocurile Europene de la Baku

romania-va-fi-reprezentata-de-147-de-sportivi-la-jocurile-europene-de-la-baku-componenta-delegatiei-309092

La Jocurile Europene de la Baku, echipa Olimpică a României are avea în componenţă 147 de sportivi, din care patru sunt de la Sport Club Municipal Bacau. Mirel Jitaru, Alexandru Machedon, Irinel Olaru, pugilisti aflati sub comanda lui Relu Auras, si Alin Rontu, de la sarituri in apa, antrenat de Adrian Gavriliu.

Echipa olimpică a României care va participa la Jocurile Europene găzduite în premieră de Baku, în perioada 12-28 iunie, a fost prezentată oficial, luni, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

La prima ediție a jocurilor se vor atribui 253 de medalii, în 12 sporturi obține calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2016. Jocurile au două mascote, o gazelă și o rodie, iar întrecerile vor avea loc în 18 locații diferite.

România va fi reprezentată de 147 de sportivi la Jocurile Europene de la Baku, 83 de băieți și 64 de fete, care se vor întrece la 22 de sporturi și discipline sportive. 

Lotul complet al Romaniei:

Romania va fi reprezentata de 147 de sportivi la Baku

 

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a aprobat componenta delegatiei Romaniei care va participa la Jocurile Europene gazduite de Baku, capitala Azerbaidjan, in perioada 12-28 iunie a.c.. Echipa Olimpica va avea in componenta147 de sportivi (83 de baieti si 64 de fete) care se vor intrece la 22 de sporturi si discipline sportive:

 1. Gimnastica aerobica – sase sportivi (patru baieti si doua fete): Dacian Barna, Gabriel Bocser, Lucian Stefan Savulescu, Bianca Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete, Dorin Marian Brotei;
 2. Tir cu arcul – doi sportivi (un baiat si o fata): Daniel Ciornei, Simona Bancila;
 3. Baschet 3×3 – opt sportivi (patru fete si patru baieti): Cristian Craciun, Bogdan Popescu, AngelFrancisco Santana-Castillo, Catalin Vlaicu, Andra Haas, Gabriela Marginean, Anca Sipos, Sonia Ursu;
 4. Badminton – o sportiva:  Sonia Olariu;
 5. Box – 10 sportivi (sase baieti si patru fete): Nicolae Razvan Andreiana (56 kg), Daniel Emanuel Costea ( +91 kg), Ionut Mirel Jitaru ( 91 kg), Alexandru Machedon (81 kg), Daniel Florentin Niculescu ( 64 kg),Constantin Irinel Olaru (69 kg), Ioana Lavinia Mera (60 kg), Melinda Stefania Pantis (51 kg), Ana Roxana Patrascu (75 kg), Simona Lenuta Sitar (64 kg);
 6. Kaiac – canoe – 13 sportivi (opt baieti si cinci fete): Nicolae Daniel Burciu ( K1 – 200 m), Valentin Cameneschi ( K1 – 1000 m ), Leonid Valentin Carp (C1 – 1000 m ), Dan Cristian Costea, Petrus Ionel Gavrila, Constantin Mironescu (K4 -1000 m), Liviu Dumitrescu-Lazar, Victor Mihalachi (C2 -1000 m),Roxana Petronela Borha, Irina Lauric, Elena Meroniac, Iuliana Andreea Taran ( K4 – 500 m), Florentina Caminescu ( K1 -5000 m);
 7. Ciclism –  sase sportivi (cinci baieti si o fata): Lucian Logigan (mountain bike – cross-country), Daniel Crista, Eduard Michael Grosu, Andrei Nechita, Lars Pria, Ana Maria Covrig (sosea);
 8. Sarituri in apa –  patru sportivi (doi baieti si doua fete):  Mihai-Andrei Andrei, Alin Ioan Rontu, Ioana Cirjan, Ioana Maria Pastiu (platforma);
 9. Scrima –  11 sportivi (cinci baieti si sase fete): Florentin Alin Badea, Georgian Madalin Bucur, Tiberiu Alexandru Dolniceanu,  Iulian Robert Teodosiu (sabie – individual si echipe), Radu Horea Daraban (floreta individual), Bianca Alexandra Pascu (sabie individual), Maria-Beatrice Boldor-Boghita (floreta individual),Ana Maria Florentina Branza, Simona Cristina Gherman, Simona Pop, Amalia Tataran (spada -individual si echipe);
 10. Gimnastica artistica – sase sportivi (trei baieti si trei fete): Cristian Ioan  Bataga, Vlad Bogdan Cotuna, Marius Daniel Berbecar (individual compus si echipe), Laura Jurca, Silvia Andreea Zarzu, Andreea Maria Iridon (individual compus si echipe);
 11.  Gimnastica ritmica – o sportiva: Ana Luiza Filiorianu (individual compus);
 12.  Judo – 12 sportivi (sase baieti si sase fete): Gheorghe Cristian Bodirlau (81 kg), Amado Claudiu Lazea (60 kg), Remus Mircea Lazea (66 kg), Ilie Daniel Natea (+100 kg), Eduard Nicolaescu (73 kg), Vladut Simionescu (+100 kg), Corina Oana Caprioriu (57 kg), Andreea Stefania Chitu (52 kg), Violeta Dumitru (48 kg), Alexandra Larisa Florian (52 kg), Loredana Ohai (57 kg), Elena Monica Ungureanu (48 kg);
 13.  Karate – un sportiv: Adrian Guta (kata);
 14.  Sambo – sase sportivi (trei baieti si trei fete): Valentin Damian (74 kg), Orlando Gruia (57 kg), Radu Malcic(+100 kg), Natalia Budeanu (64 kg), Daniela Hondiu (60 kg), Codrina Mihaela Ionescu (52 kg);
 15.  Tir – un sportiv: Alin Moldoveanu (10 m pusca aer comprimat);
 16.  Inot –  cinci sportivi (patru baieti si o fata):  Robert Glinta (50, 100, 200 m spate, 50 m liber,  stafeta 4 x 100m liber,  stafeta 4x200m liber), Bogdan Mihai Petre ( 800, 1500 m liber, 400 m mixt, stafeta 4x100m liber,  stafeta 4x200m liber),  Bogdan Andrei Scarlat (400, 800, 1500 m liber,  stafeta 4x100m liber,  stafeta 4x200m liber),  Gabriel Cristian Sonoc (50, 100, 200 m liber, stafeta 4x100m liber,  stafeta 4x200m liber), Emilia-Maria  Colti-Dumitrescu ( 400, 800, 1500 m liber);
 17.  Taekwondo – un sportiv: Ioan Paraschiv Claudiu Roseanu (+80 kg);
 18.  Triatlon – doi sportivi (un baiat si o fata): Ciprian Daniel Balanescu,  Antoanela Felicia Manac;
 19.  Tenis de masa – sase sportivi (trei baieti si trei fete): Constantin Cioti, Adrian Crisan,  Mihai Andrei Filimon, Maria Camelia Postoaca,  Elizabeta Samara, Bernadette Cynthia Szocs (individual si echipe);
 20. Volei – 14 sportive: Mihaela Albu, Roxana Denisa Bacsis, Liana Gabriela Badea, Diana Ioana Calota, Valentina Roxana Ivanof,  Nicoleta Manu, Sabina Moisa, Ioana Nemtanu, Nneka Obiamaka Onyejekwe,  Adina Salaoru, Alexandra Trica; Georgiana Fales, Irina Cristina Radu, Daiana Georgiana Muresan; 
 21.  Polo pe apa – 13 sportivi: Victor Andrei Antipa, David Joan Bota, Andrei Octavian Butuc, Cristian Andrei Draghici, Raul Ionut Gavris, Vlad Luca Georgescu, Richard Huber, Viktor Kovats,  Vlad Mihai Orescovici, Alexandru Adrian Pantazi, Bogdan Remes, Cristian Costel Seichei, Sergiu Terean;
 22.  Lupte – 18 sportivi (12 baieti si sase fete): Alin  Alexuc-Ciurariu (98 kg),  Georgian Carpen (66 kg), Tomi Claudiu Hinoveanu (71 kg), Virgil Munteanu (59 kg), Ionel Puscasu (75 kg), Attila Tamas (85 kg) – greco-romane, George Bucur (65 kg ),  Rares Daniel Chintoan (125 kg), Andrei Dukov (57 kg), Ivan Guidea (61 kg), Adrian Ionut Moise (70 kg), Gheorghita Stefan (86 kg ), Estera Dobre (53 kg), Anca Madalina Petrea(60 kg), Adina Elena Popescu (69 kg), Simona Pricob (55 kg), Andrea Elena Simon (63 kg), Emilia Alina Vuc(48 kg) – libere.

Seful de misiune al Romaniei la Jocurile Europene de la Baku va fi Alexandru Epuran, iar Florin Gurbanescu, adjunct al sefului de misiune.