• Atletism
 • Homepage
 • Box
 • Gimnastica
 • Lupte greco-romane
 • Istoric club

Box: Elevii maestrului Relu Auraş s-au întors cu cinci medalii de la Campionatul Naţional

Campionatul Naţional rezervat Juniorilor de la Braila a fost punctat cu succes de pugiliştii băcăuani de la Sport Club Municipal Bacău, care au adăugat încă cinci medalii la palmaresul bogat al acestui an competiţional. Elevii maestrului Relu Auraş au evoluat din nou peste aşteptări, dovedind încă o dată valoarea selecţiei şi viitorul promiţător al secţiei de box, care luptă sub culorile SCM Bacău. Lucian Mititelu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria 75 kg, Albert Potoceanu şi Alexandru Macovei au cucerit fiecare câte o medalie de argintla categoria 80kg, iar Cosmin Fichitiu şi Daniel Hermeziu au adăugat câte o medalie de bronz la bogatul palmares al boxerilor băcăuani. Lotul de box coordonat de Relu Auraş şi Neculai Cara va participa la Campionatul Naţional de Seniori – Târgu Mureş în perioada 14 – 18 octombrie 2018. Dintre sportivii vizaţi pentru rezultate notabile amintim:

Marinaşi Bogdan – 57 kg

Suciu Vasile – 63 kg

Jipeanu Eduard – 63 kg

Cîtu Marius – 75 kg

Mihai Ştefan + 91 kg

BOX: 8 Medalii la Campionatul Naţional de Box (12 – 17 august 2019)

Sâmbătă, la Sala de Atletism din Bacău s-au disputat finalele Campionatului Național de Box pentru Tineret. Considerată o adevărată reușită, atât din punct de vedere organizatoric, cât și sportiv, competiția a constituit și un ultim criteriu de selecție pentru Europenele Under 19 ce vor avea loc la începutul lunii septembrie, în Bulgaria.

Băcăuanii de la SCM- CSM au cucerit trei de campioni naționali prin Andrei Cosmin Toboșaru (56 kg), Eric Tudor (64 kg) și Alberto Floresscu (+91 kg), completându-și palmaresul cu alte cinci medalii: trei de argint (Ioan Sergiu Apostu la 46-49kg, Valentin Bârgăoanu la 64 kg și Alexandru Badea la 69 kg) și două de bronz (Cristian Doru la 69 kg și Marwan Al Faris la 81 kg).

Relu Auraş (coordonatorul lotului de Seniori al României) a subliniat importanţa Campionatului Naţional, „Este testul final pentru selecţia lotului care va participa la Europenele din 2 septembrie”

BOX: Finala Campionatului Naţional de Box la Sala de Atletism, (12 – 17 august 2019)

Lotul Naţional de Box al României aflat în pregătire sub indrumarea Maestrului Relu Auraş, intră în testul final pentru Campionatele Europene de Box. Lotul de Seniori se află în pregătire la Oneşti, iar lotul de Tineret se antrenează la Bacău. Sala de Atletism va găzdui săptămâna viitoare Finala Campionatului Naţional, întrecere care va reuni 150 de sportivi din peste 100 de cluburi, o competiţie dură, spectaculoasă, un regal pugilistic ce merită urmărit de toţi iubitorii sportului. Bacăul va avea 10 reprezentanţi la această competiţie.

Relu Auraş a subliniat importanţa Campionatului Naţional, „Este testul final pentru selecţia lotului care va participa la Europenele din 2 septembrie”

CAMPIONATUL NAŢIONAL DE TINERET – BOX

12 – 17 AUGUST 2019, Sala de Atletism Bacău

Programul competiţiei este zilnic de la orele 17.00

Sâmbătă 17 august, finala se va desfăşura de la orele 11.00 dimineaţa.

Atletism: Rezultate de excepţie la Campionatele Naţionale pentru Seniori de la Piteşti

Municipiul Piteşti a găzduit ediţia 2019 a Campionatelor Naţionale de Atletism ale României şi a reunit la start cei mai buni atleţi români ai momentului. În 2019, se împlinesc 105 ani de la primele Campionate Naționale de Atletism în aer liber, o vârstă care adaugă şi mai multă prestanţă uneia dintre cele mai vechi concursuri sportive din România. Campionatele Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești au debutat marți, 30 iulie, cu primele probe disputate pe Stadionul “Nicolae Dobrin”.

O remarcabilă performanță a fost realizată de către Bianca Ghelber (SCM Bacău/Steaua București). Eleva antrenoarei Mihaela Melinte a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului cu performanța de 70,80 metri la doar 20 de centimetri de realizarea baremului pentru Campionatul Mondial de la Doha, (27 septembrie – Qatar).

Mihaela Asmarandei a urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului la Disc cu o performanţă de 45.33 m. La triplu salt Georgiana Aniţei a cucerit argintul cu 13.63 m, iar Alexandru Grigore s-a clasat pe poziţia a V-a la Suliţă cu 64.54 m.

Antuca Georgiana, Campioană la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Luptătoarea SCM Bacău a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Baku, învingând  la categoria de greutate 46 kg.

Este de remarcat şi rezultatul obţinut de luptătorii băcăuani la Campionatul European de Cadeți derulat în iunie, la Faenza (Italia), acolo unde Vasile Cojoc (SCM- CSȘ Bacău) a cucerit aurul la 80 kg, iar Georgiana Antuca, bronzul la 46 kg.

„Georgiana avut un 2019 foarte bun. Medaliile de bronz de la Internaționalele României, de la Internaționalele Turciei și de la Europenele de Cadeți ne-au făcut să privim cu încredere și spre FOTE”, a declarat antrenorul SCM Bacău, Victor Donciu.

Rezultate de excepţie la Naționalele de Seniori de greco-romane

Merită subliniată şi evoluţia excepţională care a adus medalii pe care sportivii SCM și CSȘ le-au cucerit la Campionatele Naționale de Seniori de la Reșița. Astfel, la categoria 63 kg, Claudiu Pal (SCM Bacău) și Adelin Artenie (CSȘ- SCM) au obținut bronzul, la 67 kg, Alexandru Solomon (SCM) a luat argintul, iar Irinel Botez (SCM) bronzul, pentru ca la 72 kg, Alex Dosoftei (CSȘ- SCM) să cucerească titlul de vice-campion, iar George Mihai (CSȘ- SCM) să urce pe treapta a treia a podiumului.

Directorul SCM Bacău, Mihaela Melinte a salutat titlul obținut de Georgiana la Baku: „Este un succes care ne bucură foarte mult și care arată atât potențialul Georgianei, cât și al clubului nostru”.

Premiere Resita CN 2019 Iulie – Victor Donciu si Georgiana Antuca

Premiere Resita CN 2019 Iulie

 

Lupte: Sportivii băcăuani din nou pe podium la Europene!

Vasile Cojoc, antrenat de Ion Butucaru, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a Europenelor de la Faenza. Băcăuanul în vârstă de 17 ani l-a învins pe armeanul Vighen Nazarian în finală, devenind campionul categoriei 80 kg.

Vasile Cojoc, are şanse să devină omul de bază al lotului de 80 de kilograme, învingând sportivi redutabili fără drept de apel deşi a suferit la începutul anului o accidentare.

La Lupte Libere, Georgiana Antuca a cucerit bronzul la Europenele de Cadeţi care s-au desfăşurat în Italia la Faenza. Luptătoarea de la SCM Bacău antrenată de Victor Donciu a învins adversarele Nazar Kaya (Turcia) şi azera Lala Mirzaeva dar a fost învinsă într-un meci dificil de rusoaica Viktoria Perezkovina. Georgiana a învins în finala mică şi a urcat pe cea de a treia treaptă a podiumului. Georgiana continuă seria de victorii după bronzul cucerit la Internaţionalele României şi ale Turciei.

Haltere: Continuă seria de victorii la naţionale

Sportivii conduşi de cuplul de antrenori George Călin şi Ion Călin au înregistrat noi rezultate de excepţie la Campionatul Naţional rezervat juniorilor II şi III care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Botoşani. Florin Ichim a cucerit două medalii de aur şi un bronz la categoria 61 kg, iar Amelia Călin s-a clasat a patra la 28 kg.

“Copiii au concurat grozav, trebuie să o remarc pe Amelia Călin, care se anunţă de pe acum o mare sportivă. Rezultatele obţinute şi calităţile de excepţie ale Ameliei o confirmă” a apreciat antrenorul grupării băcăuane, George Călin.

 

BOX: MEDALIE DE BRONZ LA EUROPENE!

Gruparea condusă de Relu Auraş a început seria de victorii. Găzduit de România, Campionatul European de Box pentru juniori, masculin şi feminin care a început  pe data de 24 mai, se desfăşoară  în arena special amenajată la Patinoarul artificial „Dunărea” din  Galaţi. Potrivit organizatorilor, competiţia a stabilit deja un record absolut pentru EUBC (confederaţia europeană de box). Ediţia 2019 are cel mai mare număr de participanţi – peste 400 – din istoria de aproape 60 de ani a competiţiei.

Daniel Hermeziu, boxer descoperit de Gheorghiţă Ioan, a cucerit medalia de bronz la categoria 70 kg. Peste două zile va întâlni în semifinale campionul European de anul trecut. Daniel vizează o medalie de aur la Europenele de la Galaţi!

Foto: Dorel Simion, Daniel Hermeziu şi Maestrul Relu Auraş. Tehnicianul băcăuan a remarcat că stilul de luptă al lui Daniel este similar cu tehnica lui Simion.

Gimnastică: O echipă de aur!

Campionatul National de Juniori III – Nivel I si II | Arad, 2019

Agop, un NUME în gimnastica românească:

BLĂNARU ALEXIA ECHIPE AUR
BÂRGĂOANU MARIA ECHIPE AUR
PĂVĂLUCĂ ADINA ECHIPE AUR
BOBOC ELIZA ECHIPE AUR
PĂUN DIANA ECHIPE AUR
BLĂNARU ALEXIA INDIVIDUAL COMPUS AUR
BLĂNARU ALEXIA SĂRITURI AUR

Evoluţie de excepţie a gimnastelor de la Sport Club Municipal, la finala pe aparate, de menţionat Mirela Păun şi Dumitru Răzvan, Vasilica şi Corneliu Agop, tehnicienii sub bagheta cărora a concurat şi a câştigat locul I pe echipe delegaţia băcăuană:

 • Sarituri: AUR pentru Alexia Blănaru.
  Paralele: locul 4 – Eliza Boboc și locul 6 – Alexia Blănaru
  Bârnă: locul 4 – Maria Bârgăoanu și locul 8 – Alexia Blănaru
  Sol: locul 4 – Eliza Boboc si locul 5 – Alexia Blănaru

O imagine face cât o mie de cuvinte. Restul, e tăcere …

Alexandru Grigore, barem pentru Europenele de tineret la suliță

Astăzi, 18 mai 2019, la Arad, s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național Grand Prix de aruncări (seniori, tineret și juniori 1) , odată cu întrecerea Cupa „Ziridava” (la care au avut dreptul să concureze și juniorii 2). Este de consemnat că orașul de pe Mureș este unul cu mare tradiție în domeniu, doar dacă este să amintim că aici, în 2016, s-a organizat Cupa Europei de aruncări lungi (iarnă).

Așadar, competiția derulată pe o vreme splendidă, pe Stadionul „Gloria”, a fost o primă confruntare la această specialitate. Și, chiar dacă nu a adunat la start un număr mare de atleți, a reprezentat o verificare importantă a stadiului de pregătire în debutul sezonului. Dar și un prilej de a-și realiza standardele de participare pentru competițiile internaționale care bat la ușă, cum a fost cazul lui Alexandru Grigore (SCM Bacău, antrenor Mihaela Melinte), la o zi după ce a aniversat împlinirea a 20 de ani: 72,20 m, din a cincea încercare, la suliță. Pe de altă parte, asistența s-a putut bucura și de prezența ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan-Constantin Matei, aflat într-o vizită în localitate.

Printre reușitele înregistrate, putem remarca performanțele lui Alin Firfirică (63,45 m – CSA Steaua), disc, Biancăi Ghelber (68,55 m – SCM Bacău; CSA Steaua), la aruncarea ciocanului.

Alexandru Grigore