• Istoric club
 • Box
 • Lupte greco-romane
 • Homepage
 • Atletism
 • Gimnastica

Lupte: Sportivii băcăuani din nou pe podium la Europene!

Vasile Cojoc, antrenat de Ion Butucaru, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a Europenelor de la Faenza. Băcăuanul în vârstă de 17 ani l-a învins pe armeanul Vighen Nazarian în finală, devenind campionul categoriei 80 kg.

Vasile Cojoc, are şanse să devină omul de bază al lotului de 80 de kilograme, învingând sportivi redutabili fără drept de apel deşi a suferit la începutul anului o accidentare.

La Lupte Libere, Georgiana Antuca a cucerit bronzul la Europenele de Cadeţi care s-au desfăşurat în Italia la Faenza. Luptătoarea de la SCM Bacău antrenată de Victor Donciu a învins adversarele Nazar Kaya (Turcia) şi azera Lala Mirzaeva dar a fost învinsă într-un meci dificil de rusoaica Viktoria Perezkovina. Georgiana a învins în finala mică şi a urcat pe cea de a treia treaptă a podiumului. Georgiana continuă seria de victorii după bronzul cucerit la Internaţionalele României şi ale Turciei.

Haltere: Continuă seria de victorii la naţionale

Sportivii conduşi de cuplul de antrenori George Călin şi Ion Călin au înregistrat noi rezultate de excepţie la Campionatul Naţional rezervat juniorilor II şi III care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Botoşani. Florin Ichim a cucerit două medalii de aur şi un bronz la categoria 61 kg, iar Amelia Călin s-a clasat a patra la 28 kg.

“Copiii au concurat grozav, trebuie să o remarc pe Amelia Călin, care se anunţă de pe acum o mare sportivă. Rezultatele obţinute şi calităţile de excepţie ale Ameliei o confirmă” a apreciat antrenorul grupării băcăuane, George Călin.

 

BOX: MEDALIE DE BRONZ LA EUROPENE!

Gruparea condusă de Relu Auraş a început seria de victorii. Găzduit de România, Campionatul European de Box pentru juniori, masculin şi feminin care a început  pe data de 24 mai, se desfăşoară  în arena special amenajată la Patinoarul artificial „Dunărea” din  Galaţi. Potrivit organizatorilor, competiţia a stabilit deja un record absolut pentru EUBC (confederaţia europeană de box). Ediţia 2019 are cel mai mare număr de participanţi – peste 400 – din istoria de aproape 60 de ani a competiţiei.

Daniel Hermeziu, boxer descoperit de Gheorghiţă Ioan, a cucerit medalia de bronz la categoria 70 kg. Peste două zile va întâlni în semifinale campionul European de anul trecut. Daniel vizează o medalie de aur la Europenele de la Galaţi!

Foto: Dorel Simion, Daniel Hermeziu şi Maestrul Relu Auraş. Tehnicianul băcăuan a remarcat că stilul de luptă al lui Daniel este similar cu tehnica lui Simion.

Gimnastică: O echipă de aur!

Campionatul National de Juniori III – Nivel I si II | Arad, 2019

Agop, un NUME în gimnastica românească:

BLĂNARU ALEXIA ECHIPE AUR
BÂRGĂOANU MARIA ECHIPE AUR
PĂVĂLUCĂ ADINA ECHIPE AUR
BOBOC ELIZA ECHIPE AUR
PĂUN DIANA ECHIPE AUR
BLĂNARU ALEXIA INDIVIDUAL COMPUS AUR
BLĂNARU ALEXIA SĂRITURI AUR

Evoluţie de excepţie a gimnastelor de la Sport Club Municipal, la finala pe aparate, de menţionat Mirela Păun şi Dumitru Răzvan, Vasilica şi Corneliu Agop, tehnicienii sub bagheta cărora a concurat şi a câştigat locul I pe echipe delegaţia băcăuană:

 • Sarituri: AUR pentru Alexia Blănaru.
  Paralele: locul 4 – Eliza Boboc și locul 6 – Alexia Blănaru
  Bârnă: locul 4 – Maria Bârgăoanu și locul 8 – Alexia Blănaru
  Sol: locul 4 – Eliza Boboc si locul 5 – Alexia Blănaru

O imagine face cât o mie de cuvinte. Restul, e tăcere …

Alexandru Grigore, barem pentru Europenele de tineret la suliță

Astăzi, 18 mai 2019, la Arad, s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național Grand Prix de aruncări (seniori, tineret și juniori 1) , odată cu întrecerea Cupa „Ziridava” (la care au avut dreptul să concureze și juniorii 2). Este de consemnat că orașul de pe Mureș este unul cu mare tradiție în domeniu, doar dacă este să amintim că aici, în 2016, s-a organizat Cupa Europei de aruncări lungi (iarnă).

Așadar, competiția derulată pe o vreme splendidă, pe Stadionul „Gloria”, a fost o primă confruntare la această specialitate. Și, chiar dacă nu a adunat la start un număr mare de atleți, a reprezentat o verificare importantă a stadiului de pregătire în debutul sezonului. Dar și un prilej de a-și realiza standardele de participare pentru competițiile internaționale care bat la ușă, cum a fost cazul lui Alexandru Grigore (SCM Bacău, antrenor Mihaela Melinte), la o zi după ce a aniversat împlinirea a 20 de ani: 72,20 m, din a cincea încercare, la suliță. Pe de altă parte, asistența s-a putut bucura și de prezența ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan-Constantin Matei, aflat într-o vizită în localitate.

Printre reușitele înregistrate, putem remarca performanțele lui Alin Firfirică (63,45 m – CSA Steaua), disc, Biancăi Ghelber (68,55 m – SCM Bacău; CSA Steaua), la aruncarea ciocanului.

Alexandru Grigore

Kick-Box: Claudiu Stanciu cucereşte medalia de aur la Naţionale

Delegaţia băcăuană a participat cu 7 sportivi şi s-a întors cu 8 medalii, de la Campionatul Naţional Low Kick şi Light Contact care s-a desfăşurat la Focşani sâmbăta trecută. Cei 250 de sportivi reuniţi de la 32 de cluburi participante au ridicat ştacheta competiţiei. La proba de ring, Cezar Buzdugan a cucerit argintul şi Ştefănel Cuţcan a luat medalia de bronz. Cristian Vition a urcat pe treapta a treia a podiumului la Seniori, iar la Juniori (54 Kg), Claudiu Stanciu a luat medalia de aur.

La proba de tatami, Radu Bobârnac a cucerit o medalie de argint (luptă light contact) şi un bronz la kick light. Darius Constantinescu şi Denis Diaconu au cucerit medalia de bronz la + 69, respectiv 42 Kg.

Atletism: Eusebiu Nemţeanu cucereşte bronzul la categoria superioară de vârstă

Concursul Internaţional “Mladost” care s-a desfăşurat în 11 mai la Ruse – Bulgaria, a adus rezultate remarcabile pentru atleţii băcăuani, antrenaţi de Cristi Nemţeanu. Ioana Denisa Lichi s-a clasat pe XII la Înălţime, Ştefania Zediu pe VIII la 400, Ioana Vrînceanu pe IV la Lungime, iar Eusebiu Nemţeanu a urcat pe trei la 400, cucerind bronzul ca “underdog” în lupta cu un adversar la o categorie superioară de vârstă. Remarcabilă performanţă pentru elevii lui Cristi Nemţeanu care, deşi au trei ani de handicap (primul an de  juniorat III), au evoluat superb într-o competiţie pentru Juniori II.

Gimnastică: Ploaie de medalii la Cupa „Andreea Răducan”

Cupa „Andreea Răducan”, desfăşurată la Bârlad weekendul trecut s-a încheiat cu rezultate excelente pentru gimnastele băcăuane.

La Nivelul I, echipa formată din Alexia Blănaru, Maria Bârgăoanu, Adina Păvălucă (antrenori Vasilica si Corneliu Agop), Diana Păun si Eliza Boboc (antrenori Mirela Păun si Răzvan Dumitru) s-a clasat pe locul al II-lea.

Evoluţiile deosebite i-au adus Alexiei Blănaru medalia de aur la Individual Compus, alături de alte 4 medalii pe aparate (3 de aur si 1 de bronz).

La Paralele, Alexia Blănaru s-a clasat pe prima poziţie. În clasamentul aceluiaşi aparat, Diana Păun si Eliza Boboc (antrenori Mirela Păun si Răzvan Dumitru), au obţinut locurile VII, respectiv VIII.

La Bârnă, echipa noastră s-a remarcat prin Alexia Blănaru si Maria Bârgăoanu (antrenori Vasilica si Corneliu Agop), care s-au clasat pe prima, respectiv a şasea pozitie.

La Sol, alaturi de Alexia, care a obtinut medalia de aur, a urcat pe ce de-a treia treaptă a podiumului şi Diana Păun, iar Eliza Boboc s-a clasat pe locul al V-lea.

Înca o medalie de bronz a mai fost adăugată în palmares de catre Alexia la Sărituri.

La Nivelul II, Raluca Grădinaru si Teodora Ancuţa (antrenori Vasilica si Corneliu Agop) au reusit evoluţii meritorii, urcând cu brio încă o treaptă spre Campionatele Nationale.

Haltere: Andrei Ciobanu urcă pe podium la Seniori

Campionatul Naţional de Seniori şi Cupa României încheiată la finele lui Aprilie a adus rezultate remarcabile pentru gruparea băcăuană antrenată de Ion Călin. Andrei Ciobanu a urcat pe cea de-a treia poziţie a podiumului la Seniori – categoria 102 Kg. Trecând peste handicapul celor trei ani de juniorat rămaşi,  Andrei s-a remarcat la o categorie superioară de vârstă înfruntând 7 alţi sportivi.

Festivitate de Premiere Cat. 102 Kg

Antrenorul George Călin şi Andrei Ciobanu

Ion Călin a rămas plăcut impresionat de competiţia desfăşurată în capitală la Complexul Sportiv “Lia Manoliu”:

“O întrecere reuşită, dificilă, cu sportivi înscrişi de la 20 de cluburi participante.  Andrei Ciobanu fiind junior, a făcut faţă cu brio categoriei superioare, rezultatul obţinut îl recomandă pentru Campionatul European care se va desfăşura în toamnă. ”

Gimnastică: Mici gimnaste cu aspiraţii înalte

Cupa Nadia Comăneci Editia a VI-a Oneşti, aprilie 2019, a avut ca protagonişti de succes sportivii secţiei de gimnastică a Sport Club Municipal Bacău. Alexia Blănaru, antrenată de soţii Vasilica si Corneliu Agop, s-a remarcat, obţinând 4 medalii la Nivelul I: locul I la Sărituri şi Bârnă şi locul al II-lea la Sol şi Individual Compus.

Maria Abuziloaiei, sub îndrumarea cuplului de antrenori Alexandra Tală şi Mihaela Bucur a cucerit o medalie de bronz la Bârnă. Tot la Nivelul I, au participat Erika Andronache şi Mara Ionescu, iar la Nivelul II, Amalia Bârgu, sportive antrenate de asemenea de cuplul Tală – Bucur.

La Nivelul I, au mai evoluat cu execuţii bune şi foarte bune Maria Bârgăoanu, Adina Păvălucă (antrenori Vasilica şi Corneliu Agop), Eliza Boboc, Diana Păun, (antrenori Mirela Păun şi Răzvan Dumitru). La Nivelul II, au participat Raluca Grădinaru şi Teodora Ancuţa (antrenori Vasilica şi Corneliu Agop).