• Homepage
 • Atletism
 • Box
 • Lupte greco-romane
 • Istoric club
 • Gimnastica

Luptătorii băcăuani din nou pe podium

Sportivii din douăzeci şi cinci de ţări au luptat la finele săptămânii trecute, în cadrul Ediţiei a VII-a a Turneului Internaţional Nicolae Grehov, competiţie desfăşurată la Chişinău. Luptătorul băcăuan Igor Andrei Botez a cucerit medalia de bronz. Igor s-a impus în faţa unor adversari redutabili la categoria 60 kg, şi s-a clasat al treilea pe naţiuni. Antrenorul Irinel Botez a subliniat importanţa rezultatului obţinut de luptătorii secţiei greco – romane, într-o competiţie foarte dură şi cu participare masivă a unor competitori foarte valoroşi.

Foto: Igor Andrei Botez (al treilea de la dreapta la stânga), medalie de bronz la Turneul Internaţional Nicolae Grehov 2019

Georgiana Aniţei deschide anul competiţional 2019 cu două medalii de aur

Atleţii băcăuani au repurtat primele victorii din acest an competiţional în sala „Ion Soter” din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” (Bucureşti), care a găzduit pe 6 şi 7 februarie, ediţia 2019 a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori şi tineret.

Georgiana Aniţei, sub bagheta Doinei Anton, a cucerit aurul la triplu salt (tineret) cu 13.30 şi a urcat pe cea de a treia treaptã a podiumului la seniori. La lungime, cu 5.96, a fost de neînvins la tineret şi a luat bronzul la seniori.

Georgiana continuă pregătirea specifică pentru următoarele competiţii din vară. Aşadar, 2 medalii de aur şi două de bronz cu care atleţii de la Sport Club Municipal Bacău au spart gheaţa în noul sezon competiţional.

Aur pentru luptătorii băcăuani la Turneul Internaţional U23 în Bulgaria

Luptătorii de greco-romane de la Sport Club Municipal Bacău au participat la doua turnee internaţionale la finele acestei săptămâni. Irinel Mihai Botez (foto: locul I pe podium) a cucerit aurul la categoria 63 kg (seniori U23) Blagoevgrad Bulgaria, iar Alexandru Botez (Seniori – 55 kg), a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Grand Prixul Zagreb Open (Croația), turneul internațional din Ranking Series. Două victorii impresionante, vârful de lance care anunţă un sezon competiţional bogat în victorii pentru luptătorii de la Sport Club Municipal Bacău.

Foto: Irinel Mihai Botez (aur la categoria 63 kg (seniori U23)

Foto: Alexandru Botez (bronz – Seniori – 55 kg) Grand Prix Zagreb Open (Croația)

Haltere, CN Juniori U20 / Forţă de aur

Andrei Ciobanu (cat. 105 kg) şi Eric Rusu (cat. 77 kg) au cucerit, împreună, pentru SCM Bacău, cinci medalii de aur şi o medalie de bronz în cadrul competiţiei desfăşurate la Bascov (Argeş).

Andrei Ciobanu s-a impus în toate cele trei probe (Smuls, Aruncat şi Total), în timp ce Eric Rusu a fost pe locul 1 la Smuls şi Total, cucerind bronzul la Aruncat.

Cei doi sportivi sunt pregătiţi de antrenorii Ion Călin şi George Călin (foto, împreună cu Andrei Ciobanu), sub bagheta cărora au cucerit şi alte medalii în trecut. Merită subliniat că şi-au atins un potenţial foarte ridicat când au ajuns în pragul categoriei Seniori, ceea ce ne dă mari speranţe în continuare.

Powerlifting, Campionatele Naţionale (Împins) / De 14 ori pe podium

Delegaţia SCM Bacău, condusă de antrenorul Daniel Zodian, a cucerit 4 medalii de aur, 6 medalii de argint si 4 medalii de bronz, la Campionatele Naţionale desfăşurate la Alba Iulia. Performerele Bacăului au fost Andreea Chifane şi Mădălina Melecciu, ambele cu câte două titluri cucerite.

Rezultatele SCM Bacău la CN Powerlifting – Împins

 • Andreea Chifane (cat. +84 kg): locul 1 – Junioare 2; locul 1 – Senioare;
 • Mădălina Melecciu (cat. 47 kg): locul 1 – Junioare 1; locul 1 – Senioare;
 • Elena Mărioara Adochiţei (cat. 52 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 2 – Senioare;
 • Lorena Georgiana Chifane (cat. 74 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 3 – Senioare;
 • Alexandra Gabor (cat. 84 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 3 – Senioare;
 • Mădălina Maria Bândac (cat. 57 kg): locul 2 – Junioare 1; locul 2 – Senioare;
 • Ioana Susan (cat. 52 kg): locul 3 – Senioare;
 • Bianca Ionela Zodian (cat. 57 kg): locul 3 – Senioare.

„O muncă încununată de succes”, a fost comentariul simplu al antrenorului Daniel Zodian, după întoarcerea acasă cu cele 14 medalii.

Gimnastică / Avem o medaliată la Naţionale!

Clubul nostru a izbutit să cucerească o medalie la Naţionalele de la Deva. Performera noastră este Narcisa Cadar, care a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Junioare 1 (Nivel 5). Felicitări antrenoarelor Mihaela Bucur şi Alexandra Tală, cele care au pregătit-o pe Narcisa! Sportiva a ajuns pentru al doilea an consecutiv în finale. Anul trecut, însă, Cadar a avut ghinion: şi-a rupt mâna şi n-a mai putut concura pentru medalie. Tenacitatea, faptul că nu a renunţat la sport dupa o accidentare serioasă, i-a adus răsplata in 2018. Gimnastica este un sport de mare dificultate şi prestigiu, de aceea orice medalie cucerită de un club la această disciplină – mai ales la o categorie de vârstă înaintată (precedând cu doar două trepte categoria Maestre) -, este deosebit de onorantă.

Lupte libere, CN Juniori 3 şi 4 / Amazoane de aur şi bronz

Georgiana Antuca (SCM Bacau, cat. 46 kg, J3)

Georgiana Antuca (cat. 46 kg, Junioare 3, foto) şi Alexandra Enăşel (cat. 32 kg, Junioare 4) au cucerit medaliile de aur, respectiv bronz, la Naţionalele de la Oneşti. “S-au luptat extraordinar şi le felicit. Ţin să precizez că ambele sunt produse ale centrului nostru de selecţie pe care îl avem la Bijghir. Şi vreu să-i mulţumesc dlui. prof. Tudorel Gherasă pentru sprijinul pe care ni-l oferă acolo”, a transmis antrenorul celor două sportive, Victor Donciu. Georgiana Antuca a fost selecţionată la lotul naţional de J3, evoluţia sa la Oneşti impresionând asistenţa. “A învins-o în finală pe o sportivă care deţinea titlul la cadete”, a mai precizat Victor Donciu.

Lupte greco-romane / Puţini, dar cei mai buni!

Igor Botez (cat. 57 kg), Juniori 3

Cu o delegaţie redusă numericeşte, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Campionatelor Naţionale de Juniori 3 şi 4, desfăşurat la Sala “Nadia Comăneci” din Oneşti, la finalul săptămânii trecute. Băcăuanii au fost puţini, dar foarte buni, majoritatea reuşind să cucerească o medalie. Sportivii au fost însoţiţi la Oneşti de antrenorii lor, Irinel Botez şi Ion Şarban, la care s-a adăugat dl. Mihai Botez – un ajutor mare şi permanent pentru secţia de lupte a clubului nostru -, care este un mândru tată de antrenor şi tată sau unchi de campioni.

Astfel, cinci sportivi ai clubului nostru – Igor Botez (cat. 57 kg, foto), Ionuţ Manolache (cat. 60 kg), Alin Boghiu (cat. 72 kg), Fabian Cobaschi (cat. 78 kg) şi Antonio Botez (cat. 85 kg) au cucerit medalii de aur. În acest fel, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Naţionalelor.

S-a remarcat în primul rând Igor Botez, care şi-a încheiat toate meciurile în prima repriză, uneori în doar câteva secunde. De altfel, Igor are valoare de categoria Juniori, făcând parte din lotul naţional. Vărul său, Antonio, a cucerit medalia de aur în condiţiile în care putea participa lejer la o categorie de greutate de sub 80 kg, dar chiar şi-aşa, cu aproape 10 kg mai uşor, şi-a dominat clar adversarii.

Lupte greco-romane, Turneu de calificare (cadeţi) / Trei pentru Cupă

Igor Botez, SCM Bacau

Trei luptători de la clubul nostru au trecut sita calificărilor pentru faza finală a Cupei României la Cadeţi, la turneul desfaşurat la Târgovişte. Igor Botez (foto, cat. 55 kg, care deţine titlul de campion naţional al cadeţilor şi a câştigat argintul la CM Scolare din Maroc), Răzvan Manolache (cat. 48 kg) şi Alex Taşcă (cat. 92 kg) sunt cei care vor reprezenta SCM Bacău la turneul final (Tg. Jiu, 23-25 noiembrie). Cei trei sportivi sunt pregătiţi de antrenorul sportiv Irinel Botez (fratele mai mare al lui Igor, el s-a şi învoit de la lotul naţional de Juniori de la Câmplulung, pentru a fi alături de sportivii săi), Ion Sarban şi Sorin Taşcă. Alături de toţi cei amintiţi a fost, ca de obicei, tatăl lui Igor, Mihai Botez, care ajută foarte mult întreaga secţie de lupte greco-romane a SCM.

Box, CN Tineret / O medalie de aur, una de argint si trei de bronz!

Simion Florin pentru site SCM 13.10.18

„Am ocupat locul 1 în clasamentul pe medalii”, a anunţat antrenorul Relu Auraş, conducătorul delegaţiei băcăuane la Tg. Mureş. Numărul de 5 medalii fusese stabilit încă de miercuri, când Paul Mania (cat. 56 kg), Valentin Bârgăouanu (cat. 60 kg), Marius Cîtu (cat, 69 kg), Florin Simion (cat. 75 kg, foto) şi Alfari Marwan (cat. 91 kg) se calificaseră în semifinale, asigurându-şi medaliile de bronz. Media de participanţi a fost de aproximativ 10 sportivi pe categorie de greutate. Dintre toţi cei amintiţi, Cîtu şi Simion au ajuns în finală, iar Simion a şi câştigat titlul de campion. „De la Simion, care s-a clasat pe 5 la Europene, aveam pretenţii, pe care le-a confirmat. La fel şi de la Cîtu şi, parţial, de la Bârgăoanu. Ne bucurăm însă că am adus nume noi în faţă, pe Mania şi pe Marwan, ceea ce înseamnă că şcoala noastră de box este competitivă şi produce în continuare”, ne-a mai transmis Relu Auraş.