• Istoric club
  • Gimnastica
  • Box
  • Atletism
  • Homepage
  • Lupte greco-romane

TENIS. Primele medalii pentru SCM Bacău

La prima competiție din 2017, sectia de tenis de la Sport Club Municipal Bacau a castigat doua medalii la Campionatul Național Individual de Iarnă U16, ambele în proba de dublu.

Ilinca Amariei, care a făcut cuplu cu dinamovista Simona Ogescu, a cucerit argintul.

Perechea Amariei/ Ogescu a trecut cu 6-1, 6-2 de Iordache/ Zvonaru si cu 6-4, 6-1 de Manea/ Țăranu, cedând in finală cu 7-6(3), 2-6, 10-7 în fața cuplului alcătuit din Alessia Ciucă (Sport 4 Fun Timișoara) și Maria Gândac (Unirea Slobozia).

Bogdan Manole (vezi foto) a făcut pereche cu Mircea Marin a castigat medalia de bronz.

Manole/ Marin i-a învins cu 6-2, 6-3 pe David/ Roșulescu și cu 2-6, 6-2, 10-6 pe Macovei/ Popeangă, pierzând în semifinale cu 6-4, 6-4 contra lui Crețu/ Georgescu și cu 7-6(3), 6-2 în finala pentru locurile 3-4 împotriva cuplului Dica/ Filip.

TENIS. Cupa DJTS – SCM Bacau

Finala 10 ani feminin a fost câstigata de Alina Stan (Iasi) care s-a impus cu 6-0; 6-2 in fata Sarei Perju, jucatoare legitimata la Dinamo Bucuresti. La aceeasi categorie de vârsta dar la masculin, titlul a fost adjudecat de Eric Nita (Ploiesti) care a câstigat finala jucata cu George Damoc (Roman) cu 6-2; 7-5.

Peste 100 de sportivi la categoriile 10, 12, 14 si 16 ani atât la fete, cât si la baieti au participat la Cupa DJTS SCM Bacau.

La 12 ani feminin, competitie cu patru participante care au jucat in sistem „fiecare cu fiecare”, titlul i-a revenit Mariei Sabina Simionica din Iasi, care s-a impus in toate intâlnirile.

La 14 ani masculin a fost adjudecata de Alexandru Luca (Iasi) care s-a impus in fata lui Vlad Prahoveanu (Brasov) cu 6-1; 7-5, iar la feminin Adela Farcasel (Roman) s-a impus in fata concitadinei Ana Cobuz cu 7-5; 6-1.

 

TENIS. Locul 3 pe echipe

tenis under 18

Tenismenii de la Sport Club Municipal Bacau au cucerit bronzul la Campionatul National pe Echipe Under 18 la tenis masculin.  Alexandru Manole, Calin Manda, Tudor Diaconu, Matei Avram, Marian Prajescu, Sabin Saveluc si Petru Berdila, sub coordonarea lui Mihai Ciuntea s-au calificat la turneul final dupa ce a trecut cu 5-0 de Dinamo Bucuresti 2, in turul eliminatoriu.

La turneul final, SCM Bacau a pierdut cu 1-4 in fata campioanei, Dinamo Bucuresti, a câstigat la acelasi scor confruntarea cu Daimon Bucuresti, pentru ca in jocul ce departaja argintul de bronz sa fie invinsa cu 3-2 de TC Bucuresti.

“In meciul cu Tenis Club Bucuresti putem spune ca am scapat argintul din mâna”, a declarat antrenorul Mihai Ciuntea.

“Tinând cont ca scorul general dupa meciurile de simplu a fost egal, 2-2, s-a trecut la dublu. Aici puteam da lovitura daca gestionam mai bine finalul primului set. Perechea noastra Avram/ Manda a avut 5-1 in setul de debut contra lui Borza si Dancu, pentru ca sa cedeze in final cu 6-7! Am câstigat al doilea set cu 7-5, egalând situatia la general, insa am pierdut in decisiv cu 6-2. Din punctul asta de vedere, exista un mic regret. Pe de alta parte, ne bucuram ca am urcat din nou pe podium, cu atât mai mult cu cât am fost singura reprezentanta a provinciei. Tinem, in continuare, steagul sus”.

In alta ordine de idei, Alexandru Manole se afla in cantonament la Cheile Gradistei cu lotul national, in timp ce un alt tenismen de la SCM Bacau, Bogdan Manole se pregateste pentru o selectie foarte puternica programata la inceputul saptamânii viitoare, la Bucuresti. La aceasta selectie vor participa primii 16 tenismeni in vârsta de 13 ani.

TENIS. CUPA ELISA – O COMPETITIE PENTRU CEI MAI BUNI

foto-1b

 

Turneul de categoria A din circuitul national FRT va reuni la start o singura categorie, Under 14, masculin si feminin

SPORT CLUB MUNICIPAL Bacau va gazdui la finalul acestei saptamâni cea de-a sasea editie a Trofeului la Tenis, turneu de categoria A din circuitul FRT rezervat categoriei de vârsta Under 14, masculin si feminin. Competitia se bucura de un numar mare de tenismeni inscrisi, tabloul masculin preconizându-se a fi de 32,.

“La feminin stam ceva mai slabut, cu un tablou de 16. Important este, insa, faptul ca mentinem stacheta ridicata prin gazduirea acestui turneu, care se bucura de un punctaj foarte mare, al doilea dupa Nationale”, a punctat antrenorul MIhai Ciuntea.

Primele meciuri vor incepe sâmbata, la ora 9.00.

“Problemele financiare fac ca acesemea turnee sa fie din ce in ce mai putine. Sansa noastra, aici, la Bacau, se numeste domnul Vasile Manole, care este si presedintele sectiei de tenis a clubului nostru si care si-a asumat din punct de vedere financiar organizarea acestui turneu. Mi-as dori sa avem mai multi oameni ca domnul Manole in mijlocul nostru”,  directorul SCM Bacau, Relu Auras.

Sponsorul Trofeului Elisa, Vasile Manole a declarat: “Imi doresc sa fie un turneu cât mai reusit si sa dea Dumnezeu sa ajungem la editia cu numarul 20″.

Principalul favorit al competitiei este unul din cei sase reprezentanti ai gazdelor de la SCM Bacau, Bogdan Manole, favortul 2 fiind bucuresteanul Andrei Andrei. “Faptul ca evoluez pe teren propriu poate fi considerat si un avantaj. Cert este ca un succes acasa, pe care mi-l doresc mult, ma bucura mai mult decât un turneu câstigat in alta parte”, a marturisit Bogdan Manole.

Antrenorul lui Bogdan, Gabi Ciuntea si-a exprimat convingerea ca elevul sau va câstiga cea de-a sasea editie a Trofeului Elisa: “Bogdan parcurge o perioada foarte buna, lucru demn de remarcat in conditiile in care el este un elev eminent si la scoala. Ne dorim sa câstige turneul, dar, la fel de mult, ne dorim sa aiba parte de meciuri tari”.

TENIS. Trofeul Simba Invest, specialitatea casei!

SIMBA INVEST

Editia a 12-a a competitiei organizate de SCM Bacau si DJTS cu sprijinul sponsorului Simba Invest a reunit la start 75 de participanti, impartiti pe noua categorii de vârsta.

“Numarul participantilor, zonele de provenienta- de la Mangalia la Botosani si de la Cluj la Bucuresti- dar si calitatea premiilor fac ca Trofeul Simba Invest sa ramâna un etalon. Ne bucuram ca eforturile noastre si ale sponsorului Cristinel Lungu isi gasesc, in continuare, un ecou favorabil la nivel national”, a declarat organizatorul Mihai Ciuntea despre competitia care s-a desfasuratpe terenurile bazei SCM Bacau.

REZULTATE

Open feminin, in sah: 1) Clementina Hutu (Bacau), 2) Maria Motoianu (Mangalia), 3) Janeta Vespan (Bucuresti). Rezultate: Hutu- Vespan 6-2, 6-2, Hutu- Motoianu 6-0, 6-1, Motoianu- Vespan 6-0, 6-1.
Categoria -35 ani: finala mare- Mihai Pânzaru (Suceava)- Florin Popovici (Suceava). Loc 3: Nicusor Petrache (Bacau), Catalin Puscasu (Bacau).
A35: finala mare- Eugen Lupes (Bacau)- Relu Ifrim (Suceava) 6-1, 6-0.
A40: finala mare- Nistor Ursaciuc (Botosani)- Dragos Gheorghe (Bucuresti) 6-4, 7-5. Loc 3: Ciprian Adam (Bacau), Stefan Ciocoiu (Bacau).
A45: finala mare- Leonard Dimulescu (Bacau)- Roland Sorodoc (Onesti) 6-3, 6-2. Loc 3: Bogdan Balanescu (Bacau).
A50: finala mare- Nemeth Csaba (Sf. Gheorghe)- Ovidiu Petrescu (Bucuresti) 7-6, 6-2. Loc 3: Mihai Avram (Bacau), Ion Stavire (Bacau).
A55: finala mare- Cristi Caragea (Bacau)- Grigore Dumitru (Galati). Loc 3: Ionel Lupu (Bacau).
A60: finala mare- Ion Chirvasuta (Bacau)- Constantin Hulpe (Cluj) 7-5, 5-7, 6-3.
A65: finala mare- Valeriu Ilie (Braila)- Vasile Vespan (Bucuresti) 6-3, 7-6. Loc 3: Vasile Damaschin (Bacau).

 

TENIS. BOGDAN MANOLE A CASTIGAT AURUL

bogdan manole

Bogdan Manole, tenismen legitimat la Sport Club Municipal Bacau, a câstigat Cupa Conest, de la Iasi, turneu din Circuitul FRT, rezervat categoriei 14 ani masculin.

 

Bogdan Manole, unul dintre cei mai talentati sportivi din generatia sa, s-a impus in finala, cu 7-6, 6-1, in fata favoritului nr. 1, Vlad Stoica.

 

Bogdan a fost aproape de primul loc si la dublu, dar, din pacate, atat el, cat si coechiperul, Sebastian Ghergus, au fost invinsi cu 7-5, 6-4 de cuplul Stoica/ Chiorescu.

 

Sport Club Municipal Bacau va particpa turneul international F8 de la Pitesti, dotat cu premii in valoare de 10.000 dolari, unde va fi reprezentat de Alexandru Manole si Tudor Diaconu.

 

Tenis Trofeul Pacific DJTS-SCM Bacau: Diane Bostan e pe podium

tenis-diane-bostan-655x360

foto: Diane Maria Bostan – SCM BACAU

Trofeul Pacific DJTS-SCM Bacau: Diane Bostan e pe podium

Trofeul Pacific DJTS SCM Bacau la tenis a configurat primele podiumuri. Printre medaliati figureaza si Diane Maria Bostan (SCM Bacau). Desi in vârsta de numai 8 ani, Diane concureaza la 10 ani feminin, categorie care ii aduce in mod constant prezente in Top 3, asa cum s-a intâmplat si la Trofeul Pacific. Devansata de colega de club Giulia Varga si de ieseanca Ioana Secara, Diane Maria Bostan (SCM Bacau) a cucerit medalia de bronz.

“Chiar daca am pierdut doua meciuri pot spune ca a fost un turneu bun. Ma bucur ca mi-am completat colectia de cupe si diplome”, marturiseste pustoaica indragostita de Simona Halep, dar si de…matematica.

Pentru a-si desavârsi cunostintele de mate, Diane urmeaza cursurile Scolii “Alexandru Ioan Cuza”, unde este eleva invatatoarei Mirela Spita, in clasa I C. Pentru a-i calca, in schimb, pe urme Simonei Halep, medaliata cu bronz la Trofeul Pacific DJTS SCM a inceput tenisul la patru ani jumatate, la indemnul tatalui ei si se antreneaza cu sârg de sase ori pe saptamâna la SCM Bacau, sub comanda lui Lucian Ciuntea.

“Este o sportiva foarte ambitioasa si de mare perspectiva”, precizeaza antrenorul Dianei Bostan, care spera ca eleva sa sa aiba priza la marea performanta, asa cum are inca de pe acum lipici la podium.

Rezultate Trofeul Pacific DJTS SCM:

10 ani fete, turneu final: Giulia Varga (SCM Bacau), 2) Ioana Secara (Coreco), 3) Diane Bostan (SCM Bacau).

10 ani baieti, semifinale: Razvan Cucu (CSM Onesti)- Radu Bosnea (CSM Onesti) 6-3, 6-2, Matei Onofrei (Coreco)- David Ciobanu (CA Roman) 6-0, 6-0.

12 ani fete, turneu final: 1) Yasmina Orzata (CSS Bacau), 2) Alexandra Fârtescu ( CA Roman), 3) Bianca Iftimie (CSM Onesti).

12 ani baieti, semifinale: Rafael Grosu (Coreco)- Matteo Maxim (SCM Bacau) 6-2, 6-3, Mihai Negura, calificat in finala ca urmare a abandonului lui Vlad Lefter.

14 ani baieti, semifinale: Patriciu Balint (SCM Bacau)- Vlad Vasluianu (CSM Onesti) 6-3, 6-0, Catalin Nita (SCM Bacau)- David Perju (Dinamo) 6-2, 6-1.