Lupte greco-romane / Puţini, dar cei mai buni!

Igor Botez (cat. 57 kg), Juniori 3

Cu o delegaţie redusă numericeşte, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Campionatelor Naţionale de Juniori 3 şi 4, desfăşurat la Sala “Nadia Comăneci” din Oneşti, la finalul săptămânii trecute. Băcăuanii au fost puţini, dar foarte buni, majoritatea reuşind să cucerească o medalie. Sportivii au fost însoţiţi la Oneşti de antrenorii lor, Irinel Botez şi Ion Şarban, la care s-a adăugat dl. Mihai Botez – un ajutor mare şi permanent pentru secţia de lupte a clubului nostru -, care este un mândru tată de antrenor şi tată sau unchi de campioni.

Astfel, cinci sportivi ai clubului nostru – Igor Botez (cat. 57 kg, foto), Ionuţ Manolache (cat. 60 kg), Alin Boghiu (cat. 72 kg), Fabian Cobaschi (cat. 78 kg) şi Antonio Botez (cat. 85 kg) au cucerit medalii de aur. În acest fel, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Naţionalelor.

S-a remarcat în primul rând Igor Botez, care şi-a încheiat toate meciurile în prima repriză, uneori în doar câteva secunde. De altfel, Igor are valoare de categoria Juniori, făcând parte din lotul naţional. Vărul său, Antonio, a cucerit medalia de aur în condiţiile în care putea participa lejer la o categorie de greutate de sub 80 kg, dar chiar şi-aşa, cu aproape 10 kg mai uşor, şi-a dominat clar adversarii.