Daniel Martin – STRALUCITOR pentru ROMANIA si BACAU

Daniel Martin, legitimat la SCM Bacău şi antrenat de Iulian Matei, cel care a dominat Nationalele, cu 11 medalii de aur, 6 de argint şi 3 de bronz, a fost incantător și la Balcaniada de juniori desfășurată la Sarajevo, în Bosnia și Herțegovina.

Daniel Martin a fost desemnat cel mai bun înotător al Balcaniadei, iar evoluțiile lui  s-au dovedit determinante în clasamentul final pe echipe, încununând România drept campioană balcanică.

În urmă cu puțin timp, la Naționale, înotătorul băcăuan a doborât patru noi recorduri, ajungând la un număr impresionant de asemenea performanţe: aproape 100 în cariera sa de la juniori şi tineret.

Elevul lui Iulian Matei a cucerit nouă medalii, șase la individual și trei în proba de ștafetă. Din cele nouă medalii, șapte au fost de aur:  50 metri spate, 100 m fluture, 50 m fluture, 200 m spate, 200 m liber, 100 m spate și în proba de ștafetă 4×100 m mixt masculin, alături de Ionescu, Haiducu și Stoica.

Medalie de argint la ștafeta masculină 4×200 m liber și medalie de bronz de la ștafeta 4×100 m liber

Daniel Martin a stabilit un nou record balcanic la 50 m spate și a bătut recordul balcanic, dar și pe cel național, la 100 m fluture.