BOX. VICTORIE DE SENZATIE PENTRU MIHAI NISTOR

nistor-2015-apb-meci-unu-cu-rus

 

 

Victorie de senzaţie obţinută de supergreul Mihai Nistor în primul meci din cel de-al doilea sezon al APB, divizia profesionistă lansată de forul amator, AIBA. Pugilistul antrenat de Relu Auraş a reuşit să-l învingă la puncte pe rusul Magomed Omarov, un gigant de 1,98 metri considerat favorit de toată lumea boxului. Nu însă şi de tabăra românului. 

”Când am intrat în Palatul Congreselor din Marrakesh, ne-au întâmpinat 50 de ruşi, suporteri ai lui Omarov. Ne făceau semne că nu avem nicio şansă. Am pregătit însă bine meciul şi Mihai a reuşit o victorie mare”, a declarat antrenorul Relu Auraş. Omarov este medaliat cu aur la Europenele de amatori din 2011, iar în sezonul trecut al APB a câştigat trei meciuri şi a pierdut unul.

Se bate pentru Rio cu azerul Medjidov

Meciul a fost greu, aşa cum era de aşteptat. În repriza a patra, după schimburi dure între cei doi supergrei, Omarov i-a spart capul românului, cu o lovitură cu cotul. ”N-am mai putut continua, îmi curgea sânge prea rău”, spune Nistor. Cum meciul trecuse de jumătate, s-au luat în considerare buletinele arbitrilor judecători, aflate în acel moment în favoarea băcăuanului, cu 2-1. ”După meci, medicul i-a pus patru copci, l-a cusut pe viu. Mihai zâmbea, deşi în ochi i se citea durerea. Bărbat adevărat”, spune Relu Auraş.

După primul sezon al APB, boxerii de la fiecare categorie au fost împărţiţi pe grupe valorice, în funcţie de rezultatele înregistrate. Mihai Nistor (24 de ani) a ajuns în prima grupă, alături de Magomed Omarov, Mahommed Arjaoui (Maroc) şi Magomedrasul Medjidov (Azerbaidjan). Pe 5 iunie s-au desfăşurat cele două semifinale ale grupei, la Marrakesh (Maroc). Nistor l-a învins pe Omarov, iar Medjidov a trecut la puncte de Arjaoui. În iulie, va avea loc finala primei grupe valorice, între românul Mihai Nistor şi azerul care este dublu campion mondial la amatori, în 2011 şi 2013. ”Dacă îl bat sunt calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. Va fi greu, dar voi fi gata să dau totul în ring”, punctează Nistor.

Într-un sport marcat de frământări la nivelul federaţiei, victoria echipei Mihai Nistor – Relu Auraş vine ca o pungă de gheaţă pe un ochi tumefiat.