BOX. Mihai Nistor – Pumn de Aur! Supergreul nostru se bate pentru Rio de Janeiro

mihai nistor

 

Pentru boxul românesc urmeaza meciuri adevarate. Mihai Nistor, sportiv antrenat maestrul Relu Auras, intra in ringul de foc.

Mihai Nistor, spaima campionilor mondiali, are sansa sa obtina biletul pentru Rio de Janeiro.

Supergreul Mihai Nistor va boxa in APB, divizia profesionistă lansată de forul amator, AIBA. Pugilistul antrenat de Relu Auraş e obisnuit cu victoriile de rasunet dup ace a reuşit să-l învingă la puncte pe rusul Magomed Omarov, un gigant de 1,98 metri considerat favorit de toată lumea boxului, si nu numai pe el.

Meciul cu Omarov, rememorat de maestrul Relu Auras:

 ”Când am intrat în Palatul Congreselor din Marrakesh, ne-au întâmpinat 50 de ruşi, suporteri ai lui Omarov. Ne făceau semne că nu avem nicio şansă. Am pregătit însă bine meciul şi Mihai a reuşit o victorie mare”.  Omarov este medaliat cu aur la Europenele de amatori din 2011, iar în sezonul trecut al APB a câştigat trei meciuri şi a pierdut unul.

Urmeaza azerul Medjidov

După primul sezon al APB, boxerii de la fiecare categorie au fost împărţiţi pe grupe valorice, în funcţie de rezultatele înregistrate. Mihai Nistor (24 de ani) a ajuns în prima grupă, alături de Magomed Omarov, Mahommed Arjaoui (Maroc) şi Magomedrasul Medjidov (Azerbaidjan). Pe 5 iunie s-au desfăşurat cele două semifinale ale grupei, la Marrakesh (Maroc). Nistor l-a învins pe Omarov, iar Medjidov a trecut la puncte de Arjaoui.

Acum va avea loc finala primei grupe valorice, între Mihai Nistor şi azerul care este dublu campion mondial la amatori, în 2011 şi 2013.

”Dacă îl bat sunt calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. Va fi greu, dar voi fi gata să dau totul în ring”, punctează Nistor.

“Sunt sportivi de acceasi valoare. Poate sa castige oricare dintre ei, dar normal ca eu cred in Mihai al nostru. Are un adversar puternic cu titluri importante in palmares, si cu toate acestea Mihai il poate invinge. I-a invins si pe altii. E campionul nostru”, Relu Auras.