BOX. BACĂUL LUPTĂ ÎN FINALĂ CAMPIONATULUI EUROPEAN – CADEȚI

box albert potoceanu

 

Bacăul are viitor în box

Albert Potoceanu (SCM Bacău/CSSM Bacău) are medalia de argint asigurată la Campionatul European de Box-Cadeți, competiție ce se dispută în aceste zile la Râmnicu Vâlcea.

Greul din Bacău s-a calificat în finala categoriei 105 kilograme sub coordonarea antrenorului emerit Relu Auraș, cel care a scos de-a lungul timpului cei mai mulți campioni la nivel național și internațional.

“Am dovedit încă o dată că Bacăul e școala boxului românesc, iar pentru noi calificarea în finală a lui Albert Potoceanu dovedește că venim mereu tare din urmă cu boxeri talentați, care în scurt timp vor reprezenta Bacăul și România și la Jocurile Olimpice. Boxul nu a murit și nu va muri niciodată în Bacău.”- Relu Auraș – antrenor coordonator

 În semifinale, Albert Potoceanu s-a impus la puncte printr-o decizie unanimă în fața ungurului Zsolt Dudas. Boxerul maghiar a fost numărat de două ori în reprizele 1 și 2. În finală, Potoceanu va urca în ring contra ucraineanului Dmytro Beniukh.

“Albert a făcut un meci mare. Și-a arătat clasa în fața unuia dintre favoriții categoriei în condițiile în care băcăuanul nostru se antrenează doar de un an. E o reușită mare pentru Bacău și pentru România.” – Relu Auraș – antrenor coordonator

 Relu Auraș și-a dovedit încă odată clasa de antrenor emerit și șlefuitor de medalii internaționale dat fiind faptul că nu e ușor să ajungi în finală la o competiție de un asemenea nivel la care au luat parte 275 de boxeri din 30 de ţări – cea mai numeroasă participare din istorie.

Europenele de cadeți, de la Râmnicu Vâlcea, au programat întreceri la 20 de categorii, iar România a înscris 19 pugilişti în concurs. Marți sunt programate finalele.