Atletism: Rezultate de excepţie la Campionatele Naţionale pentru Seniori de la Piteşti

Municipiul Piteşti a găzduit ediţia 2019 a Campionatelor Naţionale de Atletism ale României şi a reunit la start cei mai buni atleţi români ai momentului. În 2019, se împlinesc 105 ani de la primele Campionate Naționale de Atletism în aer liber, o vârstă care adaugă şi mai multă prestanţă uneia dintre cele mai vechi concursuri sportive din România. Campionatele Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești au debutat marți, 30 iulie, cu primele probe disputate pe Stadionul “Nicolae Dobrin”.

O remarcabilă performanță a fost realizată de către Bianca Ghelber (SCM Bacău/Steaua București). Eleva antrenoarei Mihaela Melinte a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului cu performanța de 70,80 metri la doar 20 de centimetri de realizarea baremului pentru Campionatul Mondial de la Doha, (27 septembrie – Qatar).

Mihaela Asmarandei a urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului la Disc cu o performanţă de 45.33 m. La triplu salt Georgiana Aniţei a cucerit argintul cu 13.63 m, iar Alexandru Grigore s-a clasat pe poziţia a V-a la Suliţă cu 64.54 m.