ATLETISM. GEORGIANA ANITEI – CAMPIONA MONDIALA!!! SCM BACAU ISI CONFIRMA VALOAREA!

anitei_57570500anitei 2

 

anitei georgiana

Atletism. Georgiana Aniței a cucerit  titlul de campioană mondială la triplusalt

 Atleta legitimata la Sport Club Bacau – Georgiana Aniței  – a cucerit titlul mondial în proba de triplusalt la Campionatul Mondial Juniori 2 de la Cali –Columbia.

Sportiva noastra – Georgiana Anitei – s-a impus cu o saritura ce a masurat 13,49 m, cea mai bună performanță mondială a anului. Medaliile de argint și de bronz au fost câștigate de chinezoaica Rui Zeng — 13,04 m, respectiv de cubaneza Yanna Anay Armenteros — 13,04.

Încă de la prima săritură, Georgiana Aniței s-a instalat detașat în frunte, cu 13,36 m, a doua a depășit-o, după o schimbare bruscă de vânt, stadionul olimpic Pascual Guerrero fiind într-o zonă înconjurată de munți. La jumătatea probei, la a treia săritură, care stabilea primele 8 care continuă cursa, românca a avut din nou un rezultat clar superior celorlalte concurente — 13,22 m, a patra tentativă a fost de 13,08 m, tot peste realizările celorlalte competitoare, toate săriturile ei măsurate fiind superioare celei mai bune din dreptul celei de-a doua clasate.

Noua campioană mondială de atletism-junioare 2 și-a onorat titlul cu acest 13,49 m la ultima săritură din concurs.

Proba feminină de triplusalt are o tradiție excelentă la aceste campionate mondiale pentru cadeți, pe cele două mențiuni inserate pe site-ul IAAF figurând, de altfel, două românce. Astfel, la „Recordul campionatelor” figurează Cristine Spătaru, care, cu 13,86 m, deține recordul competiței încă din 2003, de la al 3-lea campionat, la Sherbrooke (Canada), iar la rubrica „Precedenta campioană mondială” este trecută Florentina Marincu, la Donețk 2013, când a câștigat cu 13,75 m.

Născută pe 26 martie 1999, Georgiana Iuliana Aniței este membră a clubului Sport Club Municipal Bacău, unde este antrenată, după cum am precizat, de Cristi Nemțeanu. Anul acesta, ea a obținut titlul național indoor la junioare cu un rezultat superior celui în aer liber, 13,60 m, fiind, de asemenea, medaliată cu aur la probe combinate (pentatlon, pentru junioare).

Georgiana Anitei a devenit a patra campioană mondială de juniori 2 (cadeţi) la triplusalt, din istoria de 16 ani a competiţiei. Anterior, încă trei românce reuşiseră să câştige această probă: Alina Popescu (2001 / 13,76 m), Cristine Spătaru (2003 / 13,86 m) şi Florentina Marincu (2013 / 13,75 m).

Geoergiana Anitei este legitimată la SCM Bacău, unde este antrenată de Cristi Nemţeanu.

Campioana noastra practică atletismul de la vârsta de 9 ani, probele ei preferate fiind cele de lungime şi triplusalt.

FELICITARI, GEORGIANA! FELICITARI, SCM BACAU! FELICITARI, ROMANIA! FELICITARI CELUI CARE O ANTRENEAZA SI CELOR CARE CRED IN EA!