Mihai Nistor – campionul si ambasadorul boxului romanesc. Mai sunt doua zile pana la super-meciul cu Pfeifer

nistor si auras

Meciul dintre supergreii Erik Pfeifer si Mihai Nistor este cel mai astept meci si se desafsura intr-o atmosfera „grea.” AIBA anunta ca va fi evenimentul principal al serii de 22 septembrie.

Mihai Nistor vrea sa devina numărul unu si sa-iia titlul neamtului Erik Pfeifer

Pentru a obţine supremaţia categoriei supergrea AIBA Pro Boxing, Mihai Nistor, îndrumat de Relu Auraș , va lupta să lupte cu germanul Erik Pfeifer, calificat și el la JO.

Lovituri grele în Germania

Pe 22 septembrie, la Hamburg, Germania, sunt puse in joc două titluri de campion. Super Grea, + 91 kg,  campionul actual Erik Pfeifer (GER) va lupta impotriva multiplului campion al Romaniei, Mihai Nistorrrrrrrrrrr.

Mihai Nistor a declarat: „Filozofia mea este foarte simpla. Sunt cu siguranta un câștigător și știu că acest meci va defini campionul adevărat al categoriei 91 + kg în AIBA Pro Box. Sper ca audienta sa se bucura de spectacol „.

“Relu Auras? El e totul pentru mine”

Ce inseamna Relu Auras pentru tine? Mihai nu sta pe ganduri: Totul. El m-a ajutat sa obtin prima medalie la nivel international, el m-a calificat la Olimpiada, el este ca un al doilea tata. Ceva asemanator cu ce a fost Cus D’Amato pentru Mike Tyson. Sub comanda lui Auras au inceput sa vina primele succese la seniori. Campion national in 2010 si 2011. Apoi primul success international: locul 2 la Combat Games din 2010. Si prima medalie: bronz la Europenele de la Ankara.La Europenele de la Ankara, Mihai este invins in semifinale de un mare pugilist Italian: Roberto Cammarelle.

WSB, poarta de intrare spre boxul mare

Imediat dupa Campionatul European, Mihai a primit o oferta de a boxa in WSB (campionatul semiprofesionist, pe echipe din cadrul AIBA). De la kazacii de la Astana Arlans. Mihai s-a sfatuit cu antrenorul Relu Auras si in cele din urma a semnat pe un sezon cu echipa din Kazakhstan. Era pentru kazaci doar “un boxer de perspectiva”. Avea doar 21 de ani.Kazacii i-au dat insa o sansa si Mihai a intels ca in box oportunitatile poti sa le numeri pe degetele de la o mana. “In ring pot demonstra de ce sunt in stare. Nu imi place sa vorbesc mult. Nu sunt un guraliv. Ce am de spus, spun in ring!”.

Marea victorie cu Clemente Russo

Nistor nu spunea foarte multe in boxdul mondial pana in februarie 2013. Atunci a fost marele meci cu Clemente Russo, dublu campion mondial (2007 si 2013). Boxand pentru Astana in Italia, impotriva lui Italia Thundr, in WSB, Nistor a facut unul dintre marile lui meciuri. Si l-a invins pe marele Russo chiar la el acasa. Ziarele din peninsula au luat foc si toate vorbeau despre “Stanca” din Carpati Mihai Nistor. “Un boxer din Romania s-a dovedit o stanca prea tare pentru Clemente. Un boxer foarte rapid pentru categoria supergrea, care nu face un pas inapoi s-a impus in fata campionului nostrum”, titra Gazzetta Dello Sport. Si lumea boxului a aflat repede de Mihai Nistor. In sezonul 2012-2013, Mihai a iesit campion cu Astana dar la sfatul lui Relu Auras a ales sa continue in WSB la echipa pe care o invinsese,. Italia Thunder, unde a fost coleg cu un alt mare boxer roman, Bogdan Juratoni.

Rugat de AIBA sa intervin pentru a-l convinge pe Nistor sa semneze cu APB

La inceputul anului 2014, fostul secretar general al AIBA, Ho Kim adreseaza o cerere speciala Federatiei Romane de Box.  Eu am fost rugat telephonic sa fac “tot ce imi sta in putinta” pentru ca Mihai sa semneze pentru APB. Imi amintesc ca am avut mai multe discutii cu Mihai, dar si cu Relu Auras pentru a-I convinge ca APB inaseamna o oportunitate uriasa pentru Mihai. Imi amintesc chiar ca impreuna cu Vasile Citea am facut o deplasare la Assisi si dup ace am stat o nopate sa ii prezint contractual si dupa ce a obtinut “binecuvantarea” lui Relu Auras, Mihai a semnat. Am dus personal actele la federatie de unde ele au fost trimise la Lausanne.

Calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio

Prin APB, Mihai a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio dupa un sezon 2015 de exceptie. El a fost campionul mondial al sezonului in APB dupa doua meciuri de senzatie. Asta dupa ce in 2014 si-a asigurat accederea in careul de asi, adica in Grupa 1-4. Prima victorie a fost in fata rusului Omorov, clasat confor AIBA pe pozitia 2 mondial. Apoi a venit randul numarului 1, marocanul Arjoui.

“Sunt foarte fericit pentru aceasta calificare pe care mi-o doream din toata inima si pentru care am muncit mult si am renuntat la multe, mai ales ca ea vine in urma unei decizii fara precedent luate de APB, divizia profesionista lansata de forul amator de box, AIBA. Aceea de a-mi schimba adversarul cu un boxer din tara gazda a reuniunii. Dar totul s-a terminat cu bine si am prins aripi pentru marea performanta. Aceasta performanta o datorez si colegului meu de club si antrenamente Mihai Jitaru, care, desi mai mic in greutate, fiind campionul la 90 de kg, a acceptat sa fie sparing-partner-ul in ultimele luni de pregatire”, a declarat Mihai Nistor. Modest, ca de obicei, Mihai nu a uitat de sparringul sau. I-a multumit antrenorului sau, cel comparat cu celebrul sahist american Bobby Fisher pentru modul in care a pregatit meciul cu Arjaoui. Mihai Nistor, indrumat in colt de Relu Auras, dupa ce si-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro, va lupta marti, 22 septembrie, cu germanul Erik Pfeifer, calificat si el pentru Jocurile Olimpice, pentru suprematia categoriei supergrea a AIBA Pro Boxing.

A doua medalie la Europene

In aceasta saptamana, Nistor a mai reusit un success, reusind sa-si asigure o medalie la Campionatul European de seniori de la Samokov (Bulgaria) si totodata sa se califice la Campionatul Mondial din acest an de la Doha. O performanta cu atat mai importanta cu cat Romania fara succesul lui Mihai de miercuri in fata ucraineanului Shevaszuskyi Romania risca sa nu fie prezenta la CM pentru prima oara in istorie. Mihai Nistor (25 de ani) şi-a asigurat prezenţa pe podiumul de premiere la Campionatele Europene de la Samokov (Bulgaria) după ce l-a învins la puncte, cu o decizie unanimă (3-0), pe ucraineanul Igor Shevadzutskyi. Meciul disputat miercuri seară a fost la discreţia românului, care ”l-a tăiat” pe ucrainean cu lovituri variate. Toţi cei trei arbitri au dat 30-27, ceea ce înseamnă că toate reprizele i-au fost acordate lui Nistor. În semifinale, românul îl va întâlni vineri pe croatul Filip Hrgovic, favoritul numărul 1 al categoriei. Nistor la numai 24 de ani scrie istorie in boxul romanesc sic el mondial. El e “Stanca(The Rock) din Ierbiceni.

Mihai Nistor

  • Data nasterii: 5 noiembrie 1990
  • Greutate: 105 kg
  • Boxer: stangaci, garda inversa
  • Legitimat: SCM Bacau
  • Antrenori: Relu Auras
  • Campion national: cadeti (2006), tineret (2008), seniori (2010, 2011, 2012, 2013 si 2014)
  • Medaliat cu bronz la CE 2011, Campio APB sezon 2015, Calificat la JO 2016