SARITURI IN APA. MARA AIACOBOAE SI CATALIN COZMA AU ATACAT MONDIALELE

 

Reprezentanții Sport Club Municipal Bacău la Campionatele Mondiale de Natatație de la Kazan (Rusia) au intrat în competiție în tandem. Prima probă în care au luat startul Mara Aiacoboae și Cătălin Cozma a fost cea de sincron mixt platformă 10 m, desfășurată în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 iulie.

Sportivii pregătiți de Mihaela Neagu, respectiv Adrian Gavriliu au ocupat locul al 11-lea în finala mixtă, dintr-un total de 15 echipe participante. Medaliile au fost adjudecate, în ordine, de Yajle Si / Xlaohu (China), Meaghan Benfeito / Vincent Riendeau (Canada) și Domonic Bedggood / Melissa Wu (Australia).

Următoarea zi cu prezență băcăuană la Kazan va fi 29 iulie, când Mara Aiacoboae va evolua în preliminariile probei individuale de platformă și totodată va concura alături de Cătălin Cozma în finala pe echipe. La rândul său, Cătălin Cozma va sări pe 1 august în calificările de la platformă 10 metri.

România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Kazan (Rusia) de săritorii în apă băcăuani Mara Aiacoboae şi Cătălin Cozma. Cei doi campioni vor fi însoţiţi de antrenorii lor, Mihaela Neagu şi, respectiv, Adrian Gavriliu. Este o competiţie extrem de dificilă, deoarece pe lângă puterile europene în sărituri (Rusia, Germania, Anglia, Ucraina etc.) se vor adăuga forţe şi mai redutabile, precum China şi SUA. „La băieţi, mai ales, concurenţa este foarte mare, mai cu seamă că Mondialele sunt criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. {ansele lui Cătălin sunt mici, dar există, altfel nici n-avea rost să străbatem atâta drum. La feminin, sunt de părere că Mara Aiacoboae are şanse reale de a prinde Olimpiada. Aşa cum am văzut-o eu evoluând şi antrenându-se, mi se pare că este într-un vârf de formă al carierei sale. Le dorim ambilor succes şi sunt convins că toată lumea ţine cu ei. O comportare bună a lor la Kazan ar fi în beneficiul lor, al nostru – al antrenorilor, al clubului, Federaţiei – în particular al secţiunii de Sărituri -, şi întreg sportului românesc”, ne-a declarat antrenorul Adrian Gavriliu.

Mara Aiacoboae şi Cătălin Cozma au avut evoluţii destul de bune vara aceasta, ocupând locul 6 în proba de echipe a Campionatelor Europene de la Rostock (Germania) şi locul 2 la sincron mixt platformă, din cadrul turneului internaţional de la Bolzano (Italia).

 

sarituri-copy 11780049_1073523029327610_7580299245253743620_o