• Atletism
  • Lupte greco-romane
  • Box
  • Homepage
  • Istoric club
  • Gimnastica

Haltere: Continuă seria de victorii la naţionale

Sportivii conduşi de cuplul de antrenori George Călin şi Ion Călin au înregistrat noi rezultate de excepţie la Campionatul Naţional rezervat juniorilor II şi III care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Botoşani. Florin Ichim a cucerit două medalii de aur şi un bronz la categoria 61 kg, iar Amelia Călin s-a clasat a patra la 28 kg.

“Copiii au concurat grozav, trebuie să o remarc pe Amelia Călin, care se anunţă de pe acum o mare sportivă. Rezultatele obţinute şi calităţile de excepţie ale Ameliei o confirmă” a apreciat antrenorul grupării băcăuane, George Călin.

 

Haltere: Andrei Ciobanu urcă pe podium la Seniori

Campionatul Naţional de Seniori şi Cupa României încheiată la finele lui Aprilie a adus rezultate remarcabile pentru gruparea băcăuană antrenată de Ion Călin. Andrei Ciobanu a urcat pe cea de-a treia poziţie a podiumului la Seniori – categoria 102 Kg. Trecând peste handicapul celor trei ani de juniorat rămaşi,  Andrei s-a remarcat la o categorie superioară de vârstă înfruntând 7 alţi sportivi.

Festivitate de Premiere Cat. 102 Kg

Antrenorul George Călin şi Andrei Ciobanu

Ion Călin a rămas plăcut impresionat de competiţia desfăşurată în capitală la Complexul Sportiv “Lia Manoliu”:

“O întrecere reuşită, dificilă, cu sportivi înscrişi de la 20 de cluburi participante.  Andrei Ciobanu fiind junior, a făcut faţă cu brio categoriei superioare, rezultatul obţinut îl recomandă pentru Campionatul European care se va desfăşura în toamnă. ”

Haltere: O echipă de viitor

Campionatul Naţional de Juniori I şi Cupa României de la Bascov s-a încheiat cu patru medalii pentru gruparea băcăuană. Cei 246 de sportivi participanţi de la 26 de cluburi, au ridicat stacheta competiţiei piteştene. Andrei Ciobanu a cucerit aurul, iar Rusu Eric a luat bronzul la Juniori I.

Foto: Ciobanu Andrei

Foto: Rusu Eric

La Juniori III, Amelia Călin, tânăra speranţă a echipei antrenată de Ion Călin, a cucerit medalia de argint. La aceeaşi categorie de vârstă, Virgil Luchian a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului. Evoluţia de excepţie a sportivilor dă speranţe antrenorului Ion Călin, care are în vizor competiţiile internaţionale.

Performanţa celei mai tinere componente a secţiei de haltere Amelia Călin nu este întâmplătoare, la doar 8 ani, după 8 luni de pregătire sub îndrumarea antrenorului Ion Călin, a urcat pe podiumul uneia dintre cele mai dificile competiţii ale acestui început de an. Ion Călin apreciază calităţile de excepţie si forţa Ameliei, ingredientele principale pentru laurii victoriei. Tânăra echipă băcăuană îşi continuă pregătirea pentru următoarele concursuri.

Video Luchian Virgil – Medalie de Bronz Juniori III