• Istoric club
  • Homepage
  • Atletism
  • Gimnastica
  • Lupte greco-romane
  • Box

Boxul băcăuan a ocupat podiumul Naționalelor de Seniori

nicusor ciobanu, box, relu auras, campion

Nicușor Ciobanu este noul campion al României la categoria 64 kg,  Sebastian Arbuz a cucerit argintul la 56 kg, iar Vitalie Mârza a cucerit medalia de bronz, la categoria 75 kg, o categorie nouă pentru experimentatul boxer care vine după o slăbire grea, după ce a boxat la categoria grea.

Naționalele de Seniori s-au desfășurat la București, unde au boxat cei mai buni boxeri din România.

„Sunt rezultate importante pentru noi, pentru Bacău și pentru boxul românesc.  Suntem la început de drum pentru că vrem să construim o echipă nouă. La București, toți participanți au venit la Naționale să dovedească că au valoare și de aici nu a fost mult până la o adevărată gală a campionilor. E un lucru mare să câștigi trei medalii în condițiile în care meciurile au fost foarte grele ”, a declarat antrenorul Relu Auraș.

 Nicușor Ciobanu – Tatăl Campion

Nicușor Ciobanu l-a învins pe campionul en-titre, Daniel Costea, la capătul unui meci în care boxul a fost la superlativ. De altfel, victoria lui Nicușor e cu atât mai frumoasă, cu cât în aceeși zi, campionul nostru a devenit tată.

Sebastian Arbuz a făcut spectacol

Sebastian Arbuz a boxat în cea mai frumoasă finală în care l-a întâlnit pe campionul european Under 22, Robert Jitaru, și  nu a fost cu nimic mai prejos decât Jitaru, dar acesta din urmă a fost declarat câtigător.

 

BOX. Sebastian Arbuz, Nicușor Ciobanu și Vitalie Mârza s-au calificat în semifinale

VITALIE MARZA

Sebastian Arbuz, Nicușor Ciobanu și Vitalie Mârza s-au calificat în semifinalele Campionatelor Naționale pentru Seniori, găzduite de Circul Globus din București.

Cei trei pugilisti bacauani care au ajuns in semifinalele Campionatelor Nationale de Box pentru Seniori – Sebastian Arbuz, la categoria 56 kg, Nicusor Ciobanu, la categoria 69 kg, si veteranul Vitalie Marza, la categoria 91 kg. Felul in care au luptat pana acum le da dreptul sa spere cel putin la medaliile de argint, ei obtinandu-le deja pe cele de bronz. Sperante mai mari sunt insa de la tinerii Sebastian Arbuz si Nicusor Ciobanu, aflati in mare forma. Delegatia bacauana la Bucuresti este condusa de antrenorii Relu Auras, Ablalim Ferodin si Nicu Cara.

Prezenta de 5 stele. Roland Gavril i-a supervizat pe tinerii boxeri

01-box-24

Box, sub ochii celui mai bun pugilist roman, la momentul de fata. Meciurile pentru aur s-au desfasurat in prezenta lui Roland Gavril, prezent in Bacau in urma invitatiei primite din partea lui Relu Auras, cel care l-a descoperit si format pe Roli.

“Ma bucur ca am reusit sa vin in Bacau, orasul meu natal, intr-un moment atat de special pentru boxul romanesc. Maestrul-Relu Auras- m-a invitat cand a fost la Las Vegas, si nu l-am putut refuza. Au fost meciuri bune si am incredere ca boxerii nostri se vor intoarce cu medalii de la Europene”, a declarat Roland Gavril.

Fara dar si poate, Roli a fost stralucirea Nationalelor de Tineret. Sedinte foto pe banda rulanta pentru Roli, iar la finalul meciurilor, boxerul bacauan a primit din partea lui Relu Auras un trofeu pentru intreaga activitate, iar Roli i l-a daruit lui Gabi Auras, fiul maestrului, cu ocazia aniversarii. “Îi mulțumesc lui Rolly, care este idolul lui Gabi. Roland a fost și el copilul meu. Timp de 10 ani am făcut o echipă bună, câștigând an de an medalii naționale de aur, dar și medalii de argint sau bronz la Mondialele și Europenele de Juniori, a declarat Relu Auras.

La Nationalele de box a fost prezent si președintele FRB Vasile Câtea.

 

Relu Auras: Am confirmat din nou

01-box-21

Un nou succes pentru boxul bacauan la Campionatul National de Tineret, competitie desfasurata la  Sala de Atletism din Bacău. Sportivii pegatiti de Relu Auras si Nicolae Cara  au castigat  3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 2 de bronz.

“Meciuri bune pentru boxerii nostri, mai ales ca Nationalele vin cu putin timp inainte de Europene, acolo unde vor merge cei mai buni boxeri. In cele trei saptamani ramase pana vom merge in Turcia, sportivii nostri mai au timp sa se pregateasca pentru a boxa in Turcia la adevarata lor valoare”, a declarat Relu Auraș – coorodonator lotul national de tineret.

 

BOX. CAMPIONATUL NATIONAL DE TINERET- REZULTATE FINALE

01-box-23

Cat. 46-49 kg / Cosmin Gârleanu (Hunedoara) b.p. Orhan Marcu (Farul Constanța);
Cat. 52 kg / Marian Schiopu (Petrolul Ploiești) b.ab.2 Florin Bălteanu (CS Tg. Jiu);
Cat. 56 kg / Dorin Doghi (U Cluj-Napoca) b.p. Valentin Velicu (CSM Brăila);
Cat. 60 kg / Cătălin Burcea (BC Simion) b.p. Eduard Jipeanu (CS Năvodari);
Cat. 64 kg / Gabriel Dinu (Bacău) b.p. Vlad Matei (Dinamo);
Cat. 69 kg / Tayson Lubert (Dinamo) b.p. Marius Cîțu (Bacău);
Cat. 75 kg / Alberto Simion (Bacău) b.p. Viorel Fîciu (CS Tg. Jiu);
Cat. 81 kg / Alberto Biro (Bacău) b.ab.2 Paul Năstase (Steaua);
Cat. 91 kg / Cristian Filip (Dinamo) b.p. Michel Constantin (CSM Craiova);
Cat. +91 kg / Emanuel Mican (Dinamo) b.p. Antonius Savu (CSM Pitești).

BOX. CAMPIONATUL NATIONAL DE TINERET – REZULTATE SEMIFINALE

01-box-20

Cat. 49 kg / Cosmin Gîrleanu (Hunedoara) b.ab.1 Stefan Bulat (Craiova); Orhan Marcu (Constanța) b.p. Romulus Măcriși (Rovinari);

Cat. 52 kg / Marian {chiopu (Ploiești) b. RSC3 Mario Florescu (Slatina); Florin Bălteanu (Tg. Jiu) b.p. Florin Mărgian (Hunedoara);

Cat. 56 kg / Valentin Velicu (Brăila) b.ab.3 Cornel Costea (Năvodari); Dorin Doghi (Cluj) b.NP Marian Sabău (Bacău);

Cat. 60 kg / Eduard Jipeanu (Năvodari) b.p. Claudiu Pălădoiu (Steaua); Cătălin Burcea (BC Simion) b.p. Loris Andreas (Tg. Jiu);

Cat. 64 kg / Vlad Matei (Dinamo) b.p. Laurențiu Apetrei (Timișoara); Gabriel Dinu (Bacău) b.ab.2 Claudiu Covaci (Sibiu);

Cat. 69 kg / Tayson Lubert (Dinamo) b.p. Eusebiu Arădoaie (Iași); Cîțu Marius (Bacău) b.p. Alexandru Frumosu (Bacău);

Cat. 75 kg / Alberto Simion (Bacău) b.p. Ionuț Rostaș (Baia Mare); Viorel Fîciu (Tg. Jiu) b.p. Florin Serban (Pitești);

Cat. 81 kg / Alberto Biro (Bacău) b.ab.2 Andrei Drăgan (Constanța); Paul Năstase (Steaua) b.p. Marius Pyetrar (Satu Mare);

Cat. 91 kg / Michel Constantin (Craiova) b.ab.2 Emanuel Niculăică (Botoșani); Cristian Filip (Dinamo) b.p. Dragoș Moale (Rapid);

Cat. +91 kg / Emanuel Mican (Dinamo) b.RSC1 Darius Forat (Zalău); Antonius Savu (Pitești) b.p. Dorel Costache (Steaua).

BOX. VIDEO. ROLAND GAVRIL VS. DAVID BENAVIDEZ

https://ok.ru/video/331357881722Gavril, BENAVITEZ

 

BOX. RELU AURAS ALATURI DE ROLAND GAVRIL, LA MECIUL ANULUI, IN LAS VEGAS

RELU AURAS RONALD GAVRIL (1) RELU AURAS RONALD GAVRIL (2) RELU AURAS RONALD GAVRIL (3) RELU AURAS RONALD GAVRIL (4)

Ronald Gavril a fost foarte aproape sa il faca KO pe Benavidez si sa iasa al cincilea campion mondial din istoria boxului profesionist romanesc, insa a fost invins in cele din urma la decizie.

Ronald Gavril a luptat in Las Vegas, pentru titlul mondial WBC la super mijlocie. A pierdut la decizie impartita insa a castigat respectul tuturor dupa ce a reusit sa faca fata unui fenomen al boxului profesionist.

Bacauanul  l-a dominat pe Benavidez timp de 3 runde si a fost aproape de o surpriza dupa ce l-a pus la podea pe mexicano-american cu 40 de secunde inainte de final.

Chiar a daca pierdut, Gavrila facut pasul in elita boxului mondial dupa acest meci. A fost o infrangere insa a fost un meci in care a aratat ca locul lui e intr-un meci de titlu mondial.

In Las Vegas, alaturi de Roland Gavril a fost si antrenorul care l-a descoperit si l-a format – Relu Auras, care a urmarit meciul alaturi de vedete ale boxulu mondial, si chiar daca Roland a pierdut la puncte, Relu Auras e convins ca bacauanul va avea un cuvant greu de spus in box, de acum inainte.

Relu Auras va fi alaturi de Ronald Gavril la finala cu David Benavidez

relu auras ronald gavrilRelu Auras – antrenorul care l-a descoperit si format pe Ronald Gavril va fi prezent pe 8 septembrie, la Las Vegas, pentru a-l sustine pe cel mai bun boxer bacauan in finala pentru titlul mondial WBC cu mexicanul David Benavidez, la categoria super-mijlocie.

Ronald Gavril, 31 de ani, evolează în echipa lui Floyd Mayweather si lupta pentru a deveni cel mai tare boxer profesionist al lumii.

Relu Auraș va alaturi de Roli  la cel mai tare meci din cariera fostului său elev, la invitatia acestuia.

„Roli e ca si copilul meu si nu aveam cum sa lipsesc de la finala. Voi pleca spre  Las Vegas cu un singur gand: victorie pentru Roli.”

165 de meciuri a câștigat Ronald Gavril la amatori, dupa care a optat pentru boxul profesionist, stabilindu-se în Las Vegas unde a fost cooptat în echipa Mayweather Boxing Club.

In ceea ce priveste meciul cu Benavidez, maestrul Auras se asteapta la o confruntare dura. „Va fi care pe care”.

BOX. VIDEO. INTERVIU RELU AURAS