• Atletism
  • Istoric club
  • Homepage
  • Lupte greco-romane
  • Gimnastica
  • Box

Box, CN Tineret / O medalie de aur, una de argint si trei de bronz!

Simion Florin pentru site SCM 13.10.18

„Am ocupat locul 1 în clasamentul pe medalii”, a anunţat antrenorul Relu Auraş, conducătorul delegaţiei băcăuane la Tg. Mureş. Numărul de 5 medalii fusese stabilit încă de miercuri, când Paul Mania (cat. 56 kg), Valentin Bârgăouanu (cat. 60 kg), Marius Cîtu (cat, 69 kg), Florin Simion (cat. 75 kg, foto) şi Alfari Marwan (cat. 91 kg) se calificaseră în semifinale, asigurându-şi medaliile de bronz. Media de participanţi a fost de aproximativ 10 sportivi pe categorie de greutate. Dintre toţi cei amintiţi, Cîtu şi Simion au ajuns în finală, iar Simion a şi câştigat titlul de campion. „De la Simion, care s-a clasat pe 5 la Europene, aveam pretenţii, pe care le-a confirmat. La fel şi de la Cîtu şi, parţial, de la Bârgăoanu. Ne bucurăm însă că am adus nume noi în faţă, pe Mania şi pe Marwan, ceea ce înseamnă că şcoala noastră de box este competitivă şi produce în continuare”, ne-a mai transmis Relu Auraş.

BOX. CAMPIONATELE EUROPENE. MEDALIE DE BRONZ PENTRU ALBERTO BIRO

box alberto-biro

Alberto Biro a câștigat medalia de bronz la Campionatele Europene Under 22 de la Târgu Jiu

Alberto Biro (cat. 81 kg / SCM Bacău) a avut un parcurs dificil la Europenele de la Targu Jiu, acolo unde a intalnit numai pugilisti valorosi pe care i-a invins. In semifinale, Biro a boxat curajos în faţa unui adversar extrem de puternic, ucraineanul Stepan Hrekul, care a venit permanent ca un tăvălug peste român. Biro a dovedit inimă şi a dus meciul până la capăt, iar decizia de învingător la puncte a fost una partajată. Elevul lui Relu Auraş are doar 19 ani și a dovedit că e unul dintre cei mai buni boxeri din Europa.

În cadrul aceleasi gale,  La 64 kg, Vasile Suciu (SCM Bacău) a întâlnit un boxer de mare clasă, turcul Turgul Erdemir, de care nu a putut trece. Bravul pugilist tricolor, cu două partide câştigate la acest european si a terminat Europenele pe locul 5.

Andrei Udubașa (SCM Bacău) l-a învins la puncte, scor 3-2, pe slovacul Michal Takacs, în cadrul categoriei 60 kg (semiușoară). Meciul a fost echilibrat, cu multă acțiune în ring, iar Udubașa a avut energie până la gongul final care i-a adus victoria.

Andrei Udubașa se pregătește la SCM Bacău cu Relu Auraș, fiind unul dintre exponenții tinerei generații de boxeri pe care Federația Română de Box o pregătește în acest moment. La Europenele Under 22, România a prezentat de altfel un lot foarte tânăr la masculin, cu patru boxeri născuți în 1999: Florin Bălteanu, Viorel Fâciu, Alberto Biro și Cristian Filip. Singurii pugiliști aflați la limita superioară de vârstă, născuți în 1996, sunt Andrei Arădoaie și Vasile Suciu.

BOX. Campionatului European de Box Under 22

box-3

Campionatul European de Box Under 22 debutează săptămâna aceasta la Târgu Jiu. Peste 600 de oameni de box din zeci de țări vor ajunge în județul Gorj. 

 

În perioada 25 martie – 1 aprilie, România găzduiește, pentru al doilea an consecutiv, Campionatul European de box U 22.

România va fi reprezentată la întrecerea de la Târgu Jiu de 16 sportivi, dintre care 10 băieţi şi 6 fete. Bacăul va avea doi reprezentanți: Vasile Suciu (64 kg) și Albert Biro (81 kg), sportivi pregătiți de Relu Auraș și Nicolae Cara.

In perioada 24 martie – 2 aprilie, interval în care cei mai buni boxeri cu vârste de sub 22 de ani vor lupta pentru un loc pe podium. Concursul la care vor participa sportivi din peste 30 de ţări europene va fi găzduit de Sala Sporturilor din Târgu Jiu, sală care va fi inaugurată duminică.

Duminică, luni şi marţi vor fi preliminarii, sferturile de finală vor fi miercuri şi joi, iar sâmbătă semifinalele. Duminică, 1 aprilie, se vor fi disputa finalele.

În prima zi a competiţiei, meciurile sunt programate de la orele 15.00 şi 19.00. De luni până sâmbătă, meciurile vor fi de la orele 14.00 şi 18.00, cu excepţia zilei de vineri, în care nu sunt meciuri. Pe 1 aprilie, finalele sunt programate de la 13.30 şi 17.30.

Competiţia este rezervată pugiliștilor cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani și vor boxa la următoarele categorii: 46-49 kg, 52 kg, 56 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg, +91 kg

Box. Bacăul – cel mai bun din România. 4 medalii pentru boxerii noștri

nicusor ciobanu, box, relu auras, campion

 

Bacăul are cea mai bună școală de box din România. La Campionatul Național de Box Under 22, de la Târgu Jiu,  sportivii pregătiți de Relu Auraș au caștigat patru medalii, dintre care două de aur.

Nicușor Ciobanu (categoria 64 kg) și  Albert Biro (categoria 81 kg) sunt cei mai buni din România, în timp ce Sebastian Arbuz (cat. 56 kg) și Vasile Suciu (cat. 60 kg) au urcat pe treapta a doua a podiumului.

“Sunt rezultate extraordinare pentru boxul băcăuan și dătătoare de speranțe pentru Europenele de luna viitoare. Au fost meciuri tari având în vedere miza -Campionatul European. Bacăul a demonstrat încă o dată e o școală de box adevărată”, a declarat Relu Auraș.

Patru sportivi și patru patru finale

Biro și Ciobanu și-au învins adversarii fără drept de apel și au obținut biletele pentru Europene, iar Suciu, medaliat cu argint,  ar putea reprezenta și el Bacău la Europene datorită prestației foarte bune din finală. La rândul lui, Sebi Arbuz a luat argintul la 56 kg, după o finală disputată în compania campionului european Robert Jitaru. Mai trebuie spus că Relu Auraș s-a bucurat și de prestația sportivilor pe care îi pregătește la Centrului National Olimpic de Pregatire din Bacău, boxeri care au reprezentat la Târgu Jiu cluburile la care sunt legitimați.

Campionatul European de Box se va desfășura tot la Tg Jiu, în perioada 24 martie – 2 aprilie.

Presedintele Federatiei Romane de Box, Vasile Câtea, s-a arătat și el încântat de desfasurarea Campionatului National de Box U22. Câtea s-a declarat mulțumit atât de nivelul meciurilor, cât și de calitatea publicului, despre care a spus ca este un cunoscător al acestui sport.

„Sunt 70 de sportivi. Noi ne gândeam că o sa fie mai puțini. Ne-a surprins faptul ca s-au prezentat atâția și asta ne dă speranțe. N-au fost surprize care să înlocuiască ceea ce preconizasem inițial. Sportivii pe care noi contam nu au intâlnit pretendenți care să le ia locul. Publicul a fost conectat la ceea ce se întampla în ring și a creat o atmosferă de sărbătoare”, a declarat Vasile Câtea.

 

BOX. 2 medalii de argint pentru boxul băcăuan la turneul internațional „Pavel Lucevschi”

28378485_358799004523704_535112708670680080_n

Reprezentanții școlii de box băcăuane au participat  la turneul internațional de box ”Pavel Lușcevschi”, desfășurat la Edineț (Republica Moldova). Sportivii Simion Alberto, categoria, 75 de kilograme, și Marius Citu, categoria 69 de kilograme, sub comanda lui Vasile Palade si indrumati de maestrul Relu Auras- antrenorul lotului national, au urcat pe treapta a doua a podiumului confirmându-și valoarea în fața unei asistențe numeroase și a unor boxeri de talei internațională.

box, edinetCompetiția, a 20-ea la număr, s-a desfășurat, în premieră, la Edineț. Anterior turneele erau disputate la Grimăncăuți sau Briceni. ”Vom face tot posibilul să mai organizăm asemenea concursuri la Edineț. Intenționăm să deschidem în oraș o filială a Școlii specializate din Grimăncăuți”, a declarat pentru agenție președintele raionului Iurie Garas.

La memorial au mai participat boxeri din Israel , Italia, România, Belarus, Ucraina şi desigur, Republica Moldova

Campionatului Național de Box Under 22

box targu jiu

Primul gong al Campionatului Național de Box Under 22 a bătut la Târgu Jiu la începutul wekendului trecut. Aproximativ 70 cei mai buni boxeri din țară se vor lupta pentru titlul care-i va trimite direct în Campionatul European de Box care va avea loc la Târgu Jiu în perioada 24 martie – 2 aprilie. În premieră, în această competiție au intrat și fete.

Orașul Târgu Jiu este pe perioada 24-27 februarie gazda unui eveniment sportiv de rang național. Campionatul Național de Box se desfășoară deja la noua Sala a Sporturilor din incinta Colegiului Virgil Madgearu unde, cei mai buni sportivi de box își demonstrează performanțele. Competiția are rolul de a stabilii boxerii români pentru Campionatul European de Box care va avea loc tot în orașul lui Brâncuși.  „Avem Campoinatul Under 22 care va definitiva echipa pe ultima sută de metri a sportivilor care ne vor reprezenta la acest Campoinat European. O competiție de avengură europeană în orașul Târgu Jiu”,a declarat președintele FRB, Vasile Câtea

La Campionatul Național de Box vor participa 69 de sportivi, la cele 10 categorii de greutate băieți-fete, unde înscrierile sunt mai puține.

Turneu de selectie mai spectaculos decat un Campionat National

box

Pe 6 si 7 februarie, sala de box din cadrul Salii de Atletism din Bacau a gazduit meciurile unui turneu de selectie pentru Lotul Olimpic de Tineret al Romaniei, condus de antrenorul bacauan Relu Auras. De fapt, aceasta calitate a lui Relu Auras – de coordonator al loturilor juvenile -, a tras greu in balanta onorarii Bacaului drept gazda a actiunii, alaturi de alte doua argumente: prezenta in oras a Centrelor Olimpice de Juniori si Tineret (coordonate tot de Relu Auras), dar si faptul ca Bacaul este un pilon foarte important al boxului romanesc. Competitia de selectie a fost excelent organizata, la nivel de Campionat National, avand parte nu doar de asistenta medicala obisnuita, ci si de cea a unei ambulante moderne cu echipaj complet, apartinand de Crucea Rosie, filiala Bacau.

Spre bucuria selectionerului, la cele doua gale s-au prezentat toti sportivii susceptibili pentru cooptarea in Lotul National Olimpic de Tineret. Astfel, au fost prezenti pugilisti din centre departate de Bacau – Resita, Hunedoara, Timisoara, Tg. Jiu, Craiova, Constanta, ca sa nu mai vorbim de puternicele centre aflate mai aproape, precum Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Buzau etc. Evident, au fost prezenti in ring si membrii Centrului National Olimpic de Pregatire a Juniorilor Bacau, unii dintre ei fiind deja selectionati in Lotul Olimpic de Tineret. Data fiind miza meciurilor – pozitii in Lotul Olimpic de Tineret -, boxerii au facut risipa de energie si si-au etalat toate resursele tehnico- tactice, dorind sa-i impresioneze pe Relu Auras si pe colaboratorii acestuia. Au rezultat partide foarte tari si spectaculoase, practic la nivel de finale ale Campionatelor Nationale. “Meciurile m-au impresionat foarte placut, dar deocamdata nu ma pronunt, pana nu voi reflecta temeinic, impreuna cu colaboratorii mei. Suntem maxim interesati sa-i selectionam pe cei mai buni dintre cei buni. Asa ca, abia dupa o analiza atenta vom decide cine vor completa Lotul Olimpic de Tineret, care va reprezenta Romania la Europenele de la Roseto (Italia), Mondialele din Turcia si Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina. Atunci vom inainta propunerile noastre catre presedintele Vasile Catea si catre Biroul Federal”, ne-a declarat antrenorul Relu Auras.

Trebuie precizat ca toate meciurile au fost conduse in ring de arbitrul international Danut Anisei, dar ca la finalul celor 3 reprize nu s-au dat decizii. “Prin aceasta actiune de selectie, am dorit sa vedem pe cine putem conta pe termen lung, sa-i identificam pe boxerii care au un bagaj fizic si tehnico-tactic solid si atitudine corespunzatoare. Asta nu are neaparat de-a face cu forma de moment a unui boxer intr-un meci si cu rezultatul acelui meci, care poate fi nerelevant. Nu intotdeauna intr-un meci castiga cel mai valoros. Ar putea fi acel singur meci dintr-un total de zece directe in care cel mai slab sa castige in fata celui mai bun sau sa piarda la limita, dar asta nu l-ar impiedica ulterior pe antrenorul respectivului sa faca circ, sa reclame, sa acuze, sa pretinda, chiar daca elevul sau nu ar fi mai cel potrivit pentru Lot”, ne-a mai declarat Relu Auras.

SCM Bacau a profitat de acest turneu de selectie de “acasa” si si-a trimis in ring, in ziua a doua, cativa tineri promitatori, care s-au comportat excelent in meciurile disputate contra unor adversari mai bine cotati. Concret, au fost patru pugilisti bacauani – Leonard Mania (cat. 49 kg), Valentin Bargaouanu (cat. 60 kg), Marian Ionut Harjanu (cat. 69 kg) si Andrei Grigore (cat. +91 kg), care ne dau sperante.

De asemenea, turneul a fost un bun prilej de pregatire pentru sportivii componenti ai Centrului National Olimpic de Tineret – Sebastian Arbuz (cat. 56 kg), Vasile Suciu (cat. 60 kg) si Alberto Biro (cat. 81 kg) -, care vor reprezenta Romania la Europenele Under 22 din luna martie. Acesti sportivi vor pleca luni, 12 februarie, in Republica Moldova, pentru un stagiu de pregatire comun cu lotul similar al tarii gazda, ce se va incheia cu un turneu international.

GALERIE FOTO 2. BOX. Turneu de selectie pentru Lotul Olimpic de Tineret al Romaniei

DSC_0577 DSC_0586 DSC_0588 DSC_0601 DSC_0610 DSC_0612 DSC_0615 DSC_0617 DSC_0619 DSC_0621 DSC_0625 DSC_0628 DSC_0648 DSC_0655 DSC_0669 DSC_0672 DSC_0682

GALERIE FOTO 1. BOX. Turneu de selectie pentru Lotul Olimpic de Tineret al Romaniei

DSC_0572 DSC_0607 DSC_0618 DSC_0647 DSC_0681GA

Boxul băcăuan a ocupat podiumul Naționalelor de Seniori

nicusor ciobanu, box, relu auras, campion

Nicușor Ciobanu este noul campion al României la categoria 64 kg,  Sebastian Arbuz a cucerit argintul la 56 kg, iar Vitalie Mârza a cucerit medalia de bronz, la categoria 75 kg, o categorie nouă pentru experimentatul boxer care vine după o slăbire grea, după ce a boxat la categoria grea.

Naționalele de Seniori s-au desfășurat la București, unde au boxat cei mai buni boxeri din România.

„Sunt rezultate importante pentru noi, pentru Bacău și pentru boxul românesc.  Suntem la început de drum pentru că vrem să construim o echipă nouă. La București, toți participanți au venit la Naționale să dovedească că au valoare și de aici nu a fost mult până la o adevărată gală a campionilor. E un lucru mare să câștigi trei medalii în condițiile în care meciurile au fost foarte grele ”, a declarat antrenorul Relu Auraș.

 Nicușor Ciobanu – Tatăl Campion

Nicușor Ciobanu l-a învins pe campionul en-titre, Daniel Costea, la capătul unui meci în care boxul a fost la superlativ. De altfel, victoria lui Nicușor e cu atât mai frumoasă, cu cât în aceeși zi, campionul nostru a devenit tată.

Sebastian Arbuz a făcut spectacol

Sebastian Arbuz a boxat în cea mai frumoasă finală în care l-a întâlnit pe campionul european Under 22, Robert Jitaru, și  nu a fost cu nimic mai prejos decât Jitaru, dar acesta din urmă a fost declarat câtigător.