• Istoric club
  • Box
  • Atletism
  • Homepage
  • Lupte greco-romane
  • Gimnastica

BOX. Pregatiri pentru Campionatele Europene GALERIE FOTO

 

 

Boxerii bacauani se pregatesc pentru Campionatele Europene de Seniori, alaturi de colegii lor mai mici de la Juniori si Cadeti, care vor avea si ei competitiile lor internationale. Oaspetii lor, cu care s-au pregatit timp de o saptamana sunt boxerii de la Rm. Valcea (care au venit cu 15 boxeri, seniori, juniori si cadeti) si Targoviste (care au venit doar cu seniori). Din lotul targiovistean nu a lipsit campionul Romaniei de la “grea”, Catalin Cristea. De altfel, dupa ce colegii sai au plecat acasa, Cristea a ramas sa se antreneze alaturi de colegii sai de lot national din Bacau, Vitalie Marza, Sebastian Arbuz si Nicusor Ciobanu, cei patru urmand sa plece impreuna la Europenele de la Harkiv (Ucraina), ce vor debuta pe 14 iunie. Saptamana de sparring a fost benefica atat Bacaului, cat si celor de la Targoviste si Rm. Valcea .

IMG_4596 IMG_4599 IMG_4606 IMG_4607 IMG_4610 IMG_4612 IMG_4614 IMG_4616 IMG_4619 IMG_4622 IMG_4630 IMG_4631 IMG_4632 IMG_4635 IMG_4645 IMG_4648 IMG_4649 IMG_4651 IMG_4652 IMG_4655 IMG_4657 IMG_4659 IMG_4660 IMG_4667

In memoria lui Dumitru Sechelariu-fost presedinte al Federatiei Romane de Box

doru sechelariu, razvan sendrea

La Gala Finalelor de Box a fost prezent si Doru Sechelariu, fiul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box -Dumitru Sechelariu, care a primit din partea organizatorului-Relu Auras si a consilierului judetean-Razvan Sendrea un trofeu în memoria fostului primar, cel care a susținut boxul băcăuan și care a contribuit decisiv la dezvoltarea boxului românesc.

„Este o onoare să primesc acest trofeu în numele tatălui meu. Mărturisesc că am fost luat pe neașteptate. Este un gest nobil din partea organizatorilor și mă bucur că tatăl meu nu este uitat și că mai sunt oameni care îl respectă în continuare, pentru tot ceea ce a făcut pentru sportul băcăuan”, a declarat emoționat Doru Sechelariu.

Dumitru Sechelariu este cel care a pus bazele unei puternice colaborari care a ajutat la dezvoltarea scolii bacauane de box. Nu il putem uita pentru ca datorita lui boxul bacauan a urcat pe podium, a declarat Relu Auras.

BOX. CUPA ROMANIEI. 4 DIN 10 PENTRU SPORT CLUB MUNICIPAL BACAU

vasile catea, relu auras, cupa romaniei

foto: Relu Auras – director SCM Bacau si antrenor coordonator loturi alaturi de Vasile Catea- presedintele Federatiei Romane de Box.

Patru medalii de aur si doua de argint pentru Sport Club Municipal Bacau

REZULTATE FINALE:

Categoria 46-49 kg, Dragoș Manu (Buzău) l-a învins cu 4-1 pe Adrian Mihalache (Rovinari) ;

Categoria 52 kg, Sebastian Arbuz (Bacău) a câștigat prin abandon în prima repriză în fața lui Gabriel Ștefan (Târgoviște);
Categoria 56 kg, Sergiu Moraru (Zalău) s-a impus prin abandonul în repriza I a lui Alexandru Căpățână (Artro);
Categoria 60 kg, Răzvan Andeiana (Dinamo Buc.) a câștigat prin abandon în repriza I în față lui Cosmin Popa (Torpe);
-Categoria 64 kg, Alexandru Cuciureanu (Bacău) l-a învins pe Alexandru Popescu (Dinamo) prin KO în repriza I;
-Categoria 69 Kg, Nicușor Ciobanu (Bacău) s-a impus cu 4-1 în fața lui Adrian Zgavorogea (Bacău);
-Categoria 75 kg, Mariu Dumitru (Mioveni) a dispus cu 4-1 de Vlad Miron (Cluj);
-Categoria 81 Kg, Albero Biro (Bacău) a câștigat categoric, scor 5-0, în fața lui Adrian Ciobanu (Slatina);
-Categoria 91 Kg, Cătălin Cristea (Târgoviște) s-a impus la limită, 3-2, în jocul cu Vitalie Mîrza (Bacău);
-Categoria +91 kg, Adrian Poputea (Zalău) l-a învins fără drept de apel, 5-0, pe Ionel Osvat (Oradea).

BOX. CUPA ROMANIEI – REZULTATE din SEMIFINALE

box, cupa romaniei

 

Spectacolul pugilistic, de la Cupa Romaniei, a continuat joi seară, cu opt meciuri de foc. Gala a fost deschisa de meciul dintre Vasile Suciu (Sibiu) și Alexandru Popescu (Dinamo Bucuresti), categoria 64 kg, iar victoria i-a revenit dinamovistului , după trei reprize a câte trei minute, cu 4-1.

Semifinalele au continuat cu meciul dintre băcăuanul Nicușor Ciobanu care l-a învins, cu 5-0, pe Petrică Purcaru (Năvodari).

La 75 de kilograme,  un alt băcăuan – Dragoș Kuztipschi a pierdut, cu  5-0, în fața lui Vlad Miron. La aceeași categorie, Marius Dumitru (Mioveni) l-a învins, tot cu 5-0, pe  Vladimir Lucuț, de la Zărnești.

Primul K.O a fost consemnat în disputa dintre Adrian Ciobanu (Slatina) și Andrei Serdean (Cluj). Primul l-a făcut KO pe Serdan în repriza secundă.

La categoria 91 kg,  Cătălin Cristea (Târgoviște) a câștigat prin abandon în prima repriză în fața lui  Ionuț Străchinaru (București).

În penultimul meci al galei, la categoria  +91 kg, Adrian Poputea (Zalău) a câștigat în fața lui Doru Livadar (Timișoara), cu 5-0. Gala s-a încheiat cu un meci câștigat prin neprezentare. La categoria +91 kg – Ionel Osvat (Oradea) a fost declar câștigător prin neprezentare ca urmare a problemelor de sănătate ale dinamovistul Daniel Burciu.

Vineri, 7 aprilie, de la ora 16.00, la Sala de Atletism, sunt programate finalele.

10 meciuri, iar în cinci dintre ele vor intra în luptă și băcăaunii: Sebastian Arbuz-52 kg, Alexandru Cuciureanu-64 kg, Nicușor Ciobanu-69 kg, Alberto Biro-81 kg și Vitalie Mârza-91 Kg.

Intrarea e liberă.

BOX. CUPA ROMANIEI. REZULTATE ZIUA 1

box, cupa romaniei

Miercuri, la ora 16.00, in Sala de Atletism din Bacau, s-a batut primul gong la Cupa Romaniei- competitie decisiva pentru calificarea la Centura de Aur.

Lume multa, spectacol pugilistic cu sportivi ambitiosi si dorinta de victorie, in cele sapte meciuri ale primei zile de la Cupa Romaniei- Seniori.

Rezultate Ziua 1 Cupa Romaniei-Seniori:

Categoria 46-49 kg: Mihalache Adrian (Rovinari) – Bajan Vasile (Targoviște)

Victorie:  Adrian Mihalache  prin K.O Repriza 1

Categoria 64 kg: Alexandru Cuciureanu (Bacău) – Cojocaru Norbert (Cluj)

Victorie -  Alexandru Cuciureanu, 5-0

Categoria 69 kgAdrian Zgavarogea  (Bacău) – Botusan Adrian (Suceava)

Victorie: Adrian Zgavarogea, 3-2

Categoria 75 kg: Marius Dumitru (Mioveni) – Cosa Marcu (Baacău)

Victorie: Marius Dumitru, scor 4-1

Categoria 75 kg: Lucut Vladimir (Zărnești) – Borgovan Ionuț (Bistrița)

Victorie: Lucut Vladimir, prin K.O

Categoria 81 kg: Alberto Biro  (Bacău) – Fieraru Adrian (Artom Slatina)

Victorie: Alberto Biro, victorie R.1 – abandon 

Categoria +91 kg: Burciu Daniel (Dinamo) – Iancu Ionuț (Cluj)

Victorie: Burciu Daniel, 5-0

Joi, 6 aprilie, cu incepere de la ora 16.00 sunt programate semifinalele, iar vineri, de la aceeasi ora vor avea loc finalele. 

BOX. Se bate primul gong la Cupa Romaniei, Miercuri, de la ora 16.00

Afis-Cupa-Romaniei

BOX. CUPA ROMANIEI SENIORI 5-7 APRILIE, SALA DE ATLETISM

Afis-Cupa-RomanieiCel mai titrat oraș al boxului – Bacăul –  va fi și anul acesta gazda celor mai buni buni pugiliști din Romania.

Astfel, în perioada, 5-7 aprilie, la Sala de Atletism din Bacau se va desfasura Cupa României la Box-Seniori, competitie care va incepe miercuri,  la ora 16.00 si se va incheia vineri, atunci când sunt programate finalele.

Prima competiție pugilistică oficială din Bacău, din 2017, este organizată de Sport Club Municipal Bacău, în parteneriat cu Federația Română de Box, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău și CSSM Bacău.

BOX. Evolutie buna. Sperante pentru viitor

Sebastian Arbuz a reprezentat Bacaul la Europenele Under 22, de la Braila, unde a avut parte de un adversar cu experienta, dar caruia i-a facut fata pe toata durata meciului.

Elevul pregatit de maestrul Relu Auras l-a intalnit  pe spaniolul Escobar Mascunano Gabriel, la categoria 52 de kilograme. Spaniolul s-a impus cu 10-8.

La Europene au participat 190 pugilisti din 31 de tari, nascuti  între 1995 și 1998.

BOX. Cupa Romaniei. Medalii de argint pentru Maike Cioaca, Iulian Ivanov, Alexandru Machedon si Mirel Jitaru

box, cupa romaniei

Brăila a fost gazda Cupei României la Box pentru Seniori.

Medalii de argint:

Maike Cioacă (SCM Bacău), categoria 60 kg. A fost învins în finală de Robert Jitaru. Acest meci a avut o dublă miză. Pe lângă câștigarea locului 1 la Cupa României, învingătorul urma să reprezinte România la turneul preolimpic de calificarea la JO de la Rio, turneu ce va avea loc în Turcia.

Iulian Ivanov (SCM Bacău), categoria 75 kg. A pierdut finala în fața dinamovistul Bogdan Juratoni prin neprezentare.

Alexandru Machedon (SCM Bacău), categoria 81 kg. Cel mai spectaculos meci al finalelor, băcăuanul pierzând la puncte, 3-0, disputa cu dinamovistul Andrei Arădoaie.

Mirel Jitaru , categoria 90 kg. Un meci cu o decizie ciudată, pe care Jitaru l-a disputat cu Marian Ion, de la CSM Călărași. Deși a fost avertizat și numărat de arbitrul din ring de două ori în repriza a treia, sportivul din Călărași a fost declarat învingător la puncte de către arbitrii judecători.

ÎNOT, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori | Ziua a cincea: Radu Marius – cel mai bun rezultat al Naționalelor, Martin Daniel – nicio zi fără un record național

Mihai Nistor – cel mai bun sportiv din Romania – Superlativele 2015 GSP

12

 

Mihai Nistor a primit cele mai multe voturi in ancheta GSP priviind cel mai bun sportiv roman in 2015. Campionul nostru i-a intrecut pe Horia Tecau, Simona Halep, Eliza Samara, Marian Dragulescu, Andreea Chitu, Larisa Iordache, echipa feminina de spada, Florin Mergea si Andreea Munteanu.

Mihai Nistor este antrenat de Relu Auras si este cel mai bun produs al boxului romanesc din ultimii ani. De altfel, campionilor greilor va reprezenta Romania si la Jocurile Olimpice Rio de Janeiro 2016.

Felicitari!!!