• Homepage
  • Gimnastica
  • Box
  • Atletism
  • Lupte greco-romane
  • Istoric club

Sărituri în apă: Patru medalii de aur la Sibiu!

Peste 40 de sportivi din 7 cluburi au participat la Cupa României la Sărituri în apă, competiţie desfăşurată la Sibiu. Bacăul, a fost reprezentat cu cinste de sportivele antrenate de Mihaela Neagu, Clara Gherase şi Anişoara Şufariu care au demonstrat încă o dată valoarea secţiei de Sărituri în Apă a clubului Sport Club Municipal Bacău. Astfel, la Juniori C, Iasmina Ciuciudău antrenată de Mihaela Neagu a cucerit o medalie de aur la 1m, iar la 3 m şi la Platformă a luat argintul. Eduard Dima antrenat de Mihaela Neagu, a concurat la Juniori C, cucerind aurul la 1m, 3m şi Platformă. Iacob Georgiana a evoluat bine, s-a clasat pe locul IX la Juniori D.  Theodora Mătăsaru pregătită de Clara Gherase a punctat cu o clasare pe locul V la Juniori D, iar sportiva antrenată de Anişoara Şufariu – Larisa Bărbuţă, a punctat şi ea pentru SCM urcând in clasamentul Juniorilor D, pe locul IV.

Sărituri în Apă – din nou pe podium la Cupa României – Bacău

Sportivii secţiei de Sărituri în Apă de la Sport Club Municipal Bacău au înregistrat încă o victorie la Cupa României, care a avut loc în perioada 15 – 17 noiembrie. Cosmin Hongu şi Alin Ronţu au evoluat ca de obicei peste aşteptări în competiţia rezervată categoriilor Seniori şi Juniori A+B. Cosmin Hongu a cucerit bronzul la Platformă, la 3 m şi Platformă Sincron cu Alin Ronţu. Alin a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la 1m. Cosmin şi Ruxandra Munteanu au cucerit argintul la Sincron 3 m mixt şi bronzul la Platformă mixt. La Juniori, sportivii băcăuani au luat patru medalii de aur, 1m, 3m, Platformă, Sincron 3m. Team Event Loc III. Pe scurt, palmaresul sportivilor îndrumaţi de Anişoara Şufariu, Adrian Gavriliu şi Mihaela Neagu: 4 medalii de aur, 2 argint şi 7 bronz.

SĂRITURI ÎN APĂ: Nota 10 pentru gazde

Campionatul Naţional de Sărituri în apă onorat de 40 de sportivi de la 8 cluburi s-a încheiat cu 10 medalii pentru sportivii băcăuani. Săritorii antrenaţi de Mihaela Neagu şi Adrian Gavriliu au cucerit 2 medalii de argint şi nu mai puţin de 8 medalii de bronz, plus doua clasări pe locul IV şi V, care aduc puncte grupării băcăuane.

Cosmin Hongu şi Alin Ronţu s-au remarcat la Sincron 3 metri Seniori, unde au luat medalia de argint. Din păcate, Alin nu a s-a înscris la Platformă – proba sa preferată, din cauza accidentului suferit anul trecut în timpul antrenamentului. Recuperat cu succes după intervenţia chirurgicală la umăr, sportivul antrenat de Adrian Gavriliu a evoluat foarte bine, cucerind şi bronzul la 3 metri – Seniori. Ruxandra Munteanu a punctat de şapte ori. Eleva Mihaelei Neagu a cucerit şase medalii de bronz şi s-a clasat a patra la Sincron 3 m Seniori. Constantin Popovici (Steaua Bucureşti) şi Cătălin Cozma (CSM Bacău) au reintrat în circuitul competiţional, ridicând stacheta întrecerii care şi aşa era dificilă. Săritorii de la Sport Club Municipal îşi continuă pregătirea pentru următorul obiectiv, Naţionalele din noiembrie.

SARITURI. Tudor Mazilu – campion la Belgrad Trophy

sarituri, anisoara sufariu, tudor mazilu

Sportivii pregatiti de Anisoara Sufariu la Sport Club Municipal Bacau au debutat si pe plan international. Prima provocare a fost „Belgrad Trophy”, turneu destinat pentru Juniori E (8-9 ani), competitie la care au participat 14 cluburi din cinci țări, iar ai nostri două medalii.

Tudor Mazilu, junior C, a luat aurul la platformă 7 m, în timp ce Daria Toderașc a cucerit bronzul la trambulină 1m, acolo unde doar patru puncte au separat-o de locul 1.

Evolutii bune au bifat si Amalia Chele, Ștefan Anghel Alexandra Gâscă și Larisa Bărbuță.

SARITURI IN APA. Camponatul National. 9 Medalii pentru SCM Bacau

sarituri in apa

Bacaul a gazduit  Campionatul Național de sărituri în apă rezervat juniorilor C și D. Saritorii de la Sport Club Municipal Bacau au obtinut noua medalii.

Eduard Dima (SCM Bacău) s-a clasat pe locul 1 la toate probele din concursul juniorilor D (1 metru, 3 meteri, platformă), în timp ce coechipiera sa, Iasmina Ciuciudău a obținut trei medalii de argint la juniori D.

La aceeași categorie de vârstă, a juniorilor D, un alt reprezentant al SCM Bacău, Bogdan Popescu a cucerit argintul la 3 metri si la platformă, încheiind întrecerile probei de 1 metru pe poziția a treia.

 

SARITURI IN APA.

SARITUI IN APA, ALIN RONTU

În acest weekend, Bacăul va fi gazda Campionatului Național de Sărituri în apă rezervat juniorilor C și D.

De vineri și până duminică, la Bazinul de Înot vor sări după medalii, alături de sportivii cluburilor SCM BACAU și CSȘM, cei legitimați la Steaua, Triumf București, CSȘ Sibiu și CSM Sibiu.

Dacă proaspăt înființata secție de sărituri în apă a CSȘM Bacău va avea o prezență mai degrabă simbolică la această ediție a Naționalelor, în schimb SCM Bacău va încerca să reînnoade firul tradiției, întrerupt în ultimii ani la acest nivel de vârstă de către ascensiunea Stelei.

Mai nou, Steaua a cedat, la rândul său, sceptrul în favoarea concitadinei Triumf, club cu care SCM se va lupta pentru medaliile naționale în acest sfârșit de săptămână.

SARITURI. MEDALIE DE BRONZ PENTRU ALIN RONTU

SCM BACAU, RONTU ALIN, GAVRILIU ADRIAN

Alin Ronțu impreuna cu  Aurelian Dragomir (Olimpia Bucuresti) au castigat medalia de bronz, in proba sincron – platforma 10 metri, la Europenele de sărituri pentru juniori.

Sportivul de la Sport Club Municipal Bacau readuce sariturile pe podium dupa o pauza destul de mare. In 1992, un alt sportiv de la SCM Bacau, Gabriel Cherecheș a consemnat ultimul rezultat notabil la masculin. Alin Rontu este pregatit la clubul nostru de Gavriliu Adrian.

 

 

SARITURI IN APA. Alin Rontu s-a calificat „lejer” la Europene.

sarituri in apa

Bazinul Olimpic din Bacau a gazduit, timp de trei zile, Campionatele Nationale de Sarituri in Apa la categoriile Seniori, Juniori A si Juniori B. Prezenta slaba, doar 20 de sportivi, de la cluburile Steaua Bucuresti, Trimf Bucuresti, CSS Sibiu, CSM Sibiu, Olimpia Bucuresti, Liceul “Emil Racovita” Bucuresti si SCM Bacau.

Alin Rontu, de la SCM Bacau, sportiv pregatit de Adrian Gavriliu, si-a indeplinit baremul impus de Federatia Româna de Natatie pentru participarea la Europene este Alin Rontu.

 

Alin Rontu :

locul 1 – platforma juniori A

locul 1- trambulina 3m juniori A

locul 1- trambulina 3m seniori

locul 1- trambulina 1m juniori A

locul 2- trambulina 1m seniori
Cosmin Hongu :

locul 2 – trambulina 3 m juniori A

locul 2 – platforma juniori A

locul 2 – trambulina 1m juniori A

Ruxandra Munteanu:

locul 1- trambulina 1m juniori B

locul 1- trambulina 3 m juniori B

locul 1- platforma juniori B

 

SARITURI IN APA. MARA AIACOBOAE SI CATALIN COZMA AU ATACAT MONDIALELE

 

Reprezentanții Sport Club Municipal Bacău la Campionatele Mondiale de Natatație de la Kazan (Rusia) au intrat în competiție în tandem. Prima probă în care au luat startul Mara Aiacoboae și Cătălin Cozma a fost cea de sincron mixt platformă 10 m, desfășurată în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 iulie.

Sportivii pregătiți de Mihaela Neagu, respectiv Adrian Gavriliu au ocupat locul al 11-lea în finala mixtă, dintr-un total de 15 echipe participante. Medaliile au fost adjudecate, în ordine, de Yajle Si / Xlaohu (China), Meaghan Benfeito / Vincent Riendeau (Canada) și Domonic Bedggood / Melissa Wu (Australia).

Următoarea zi cu prezență băcăuană la Kazan va fi 29 iulie, când Mara Aiacoboae va evolua în preliminariile probei individuale de platformă și totodată va concura alături de Cătălin Cozma în finala pe echipe. La rândul său, Cătălin Cozma va sări pe 1 august în calificările de la platformă 10 metri.

România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Kazan (Rusia) de săritorii în apă băcăuani Mara Aiacoboae şi Cătălin Cozma. Cei doi campioni vor fi însoţiţi de antrenorii lor, Mihaela Neagu şi, respectiv, Adrian Gavriliu. Este o competiţie extrem de dificilă, deoarece pe lângă puterile europene în sărituri (Rusia, Germania, Anglia, Ucraina etc.) se vor adăuga forţe şi mai redutabile, precum China şi SUA. „La băieţi, mai ales, concurenţa este foarte mare, mai cu seamă că Mondialele sunt criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. {ansele lui Cătălin sunt mici, dar există, altfel nici n-avea rost să străbatem atâta drum. La feminin, sunt de părere că Mara Aiacoboae are şanse reale de a prinde Olimpiada. Aşa cum am văzut-o eu evoluând şi antrenându-se, mi se pare că este într-un vârf de formă al carierei sale. Le dorim ambilor succes şi sunt convins că toată lumea ţine cu ei. O comportare bună a lor la Kazan ar fi în beneficiul lor, al nostru – al antrenorilor, al clubului, Federaţiei – în particular al secţiunii de Sărituri -, şi întreg sportului românesc”, ne-a declarat antrenorul Adrian Gavriliu.

Mara Aiacoboae şi Cătălin Cozma au avut evoluţii destul de bune vara aceasta, ocupând locul 6 în proba de echipe a Campionatelor Europene de la Rostock (Germania) şi locul 2 la sincron mixt platformă, din cadrul turneului internaţional de la Bolzano (Italia).

 

sarituri-copy 11780049_1073523029327610_7580299245253743620_o

„Campionii dulci” Performerii lunii iunie au fost premiati intr-un mod special. Premiere brevetata de SCM Bacau

premiere sportivi.torturi

Relu Auras, directorul celui mai titrat club din Bacau-Sport Club Municipal, stie ce inseamna performanta. Intr-un cadru festiv, Relu Auras i-a premiat intr-un mod special si dulce pe sportivii si antrenorii care au urcat Bacaul pe podiumurile internationale si nationale.  

Sportivii lunii iunie au primit cate un tort personalizat, cu poza fiecaruia.

Ei sunt campioni lunii Iunie:

–         Alin Rontu (bronz la Europenele de junior – sarituri in apa)

–          Mara Aiacoboae si Catalin Cozma (locul VI la mixt sincron la Europenele de Seniori – sarituri in apa)

–          Daniel Martin (11 medalii, dintre care una la Seniori, la 200 m Spate si nu mai putin de noua recorduri la Internationalele României – iont)

–         Anca Burca (bronz la saritura in inaltime in cadrul Balcaniadei de juniori 1 – atletism)

Felicitarile se cuvin si antrenorilor : Mihaela Neagu, Adrian Gavriliu, Iulian Matei si Aura Balaban

Sunt rezultate deosebite pentru Bacau si pentru Romania!