• Homepage
 • Istoric club
 • Atletism
 • Gimnastica
 • Box
 • Lupte greco-romane

POWERLIFTING: „Nu exista nu pot, ci doar nu vreau”

În perioada 5- 7 aprilie 2019, a avut loc Campionatul Național de Powerlifting, eveniment găzduit de Smartfit Studio 2, Timișoara. Ca de fiecare dată, sportivii de la SCM Bacău s-au făcut remarcați în clasamente, munca, perseverența și dedicarea lor fiind răsplătite prin medalii și aprecieri din partea juriului.

Premiile obținute pe categorii, pentru cele trei probe ale competiției: genuflexiuni, împins și îndreptări și pentru prestația totală, au fost următoarele: pentru fete, la categoria de 47 kg, Munteanu Miruna juniori II – 4 medalii de aur și seniori- 4 medalii de aur, Melecciu Mădălina juniori I – 4 medalii de aur și seniori- 4 medalii de bronz, pentru categoria de 52 kg: Bândac Mădălina juniori I- 4 medalii de aur și seniori- 4 medalii de aur, Susanu Andreea juniori II – 4 medalii de bronz, Panțiru Loredana juniori I- 4 medalii de aur și seniori- 4 medalii de bronz, la categoria de 57 kg: Vrânceanu Alexandra- medalie de bronz la îndreptări juniori I, Adochiței Mărioara juniori I – 4 medalii de argint și seniori I- medalie de bronz la îndreptari, Ciubotaru Mălina juniori I- 3 medalii de bronz la total, împins și genuflexiuni, la categoria de 63 kg: Dumbravă Lăcrămioara juniori II- 4 medalii de aur și seniori- 4 medalii de bronz, Varga Daniela juniori I- 4 medalii de aur și seniori- 4 medalii de argint, Iftimescu Gabriela juniori I- 4 medalii de bronz, Zodian Bianca juniori I- 2 medalii de argint și seniori: argint la împins și bronz la îndreptări, la categoria de 72kg: Chifane Lorena juniori II- 4 medalii de argint, iar la băieți,  59kg Melecciu Daniel junior 2 aur la îndreptari si PB,bronz genoflexiuni, impins si total 66 KG Vrancianu Radu junior 2 aur indreptari si BP, bronz genoflexiune si total

Sportivii au fost pregătiți de antrenorul Daniel Zodian, care i-a ghidat în lumea fascinantă a powerliftingului; deși nu este un sport foarte popular în rândul publicului, nefiind inclus în lista sporturilor olimpice, acesta este, în acealși timp, un sport al corpului și al minții. Este vorba despre mâncat sănătos, despre antrenamente regulate și a căror dificultate crește progresiv, despre timp consumat și sacrificii, dar și despre concentrare maximă, despre voință și automotivare, despre a fi prezent total în timpul ridicării greutății. Nu ridici doar prin forță fizică, ci printr-un mecansim complex care îmbină o respirație corectă, mișcări calculate și controlate, curaj și asumare. În powerlifting, nu concurezi cu ceilalți, ci cu tine însuți, îți înfrângi propriile temeri și limitări. Sportivii noștri au înțeles că nu există nu pot, ci doar nu vreau!

REZULTATE POWERLIFTIN FEMININ

47 kg

Munteanu Miruna junior 2 – 4 medalii aur (geno, împins, îndreptar I si total) seniori 4 mefalii de aur

Melecciu Madalina junior 1 – 4 medalii de aur iar la seniori 4 medalii de bronz

 

52 KG

Bandac Madalina junior I – 4 medalii aur si seniori 4medalii aur

Susanu Andreea junior 2 – 4 medalii bronz

Pantiru Loredana junior 1 – 4 medalii aur si seniori 4 bronz

 

57 kg

Vranceanu Alexandra bronz juniori îndreptari

Adochitei Mărioara juniori 1 – 4 medalii argint, seniori 1 bronz îndreptari

Ciubotaru Malina junior 1 – 3 medalii bronz (total împins si geno)

 

63 KG

DUMBRAVĂ Lacramioara junior 2 – 4 aur  iar la seniori 4 medalii de bronz

Varga Daniela junior 1 – 4aur iar la seniori 4 medalii de argint

Iftimescu Gabriela junior 1 – 4 bronz juniori

Zodian Bianca junior 1 – 4 argint, la seniori argint împins si bronz la îndreptar

 

72kg

Chifane LORENA junior 2 – 4 medalii de argint

 

REZULTATE POWERLIFTING MASCULING

59kg Melecciu Daniel junior 2 aur la îndreptari si PB,bronz genoflexiuni, impins si total

66 KG Vrancianu Radu junior 2 aur indreptari si BP, bronz genoflexiune si total

Powerlifting, Campionatele Naţionale (Împins) / De 14 ori pe podium

Delegaţia SCM Bacău, condusă de antrenorul Daniel Zodian, a cucerit 4 medalii de aur, 6 medalii de argint si 4 medalii de bronz, la Campionatele Naţionale desfăşurate la Alba Iulia. Performerele Bacăului au fost Andreea Chifane şi Mădălina Melecciu, ambele cu câte două titluri cucerite.

Rezultatele SCM Bacău la CN Powerlifting – Împins

 • Andreea Chifane (cat. +84 kg): locul 1 – Junioare 2; locul 1 – Senioare;
 • Mădălina Melecciu (cat. 47 kg): locul 1 – Junioare 1; locul 1 – Senioare;
 • Elena Mărioara Adochiţei (cat. 52 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 2 – Senioare;
 • Lorena Georgiana Chifane (cat. 74 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 3 – Senioare;
 • Alexandra Gabor (cat. 84 kg): locul 2 – Junioare 2; locul 3 – Senioare;
 • Mădălina Maria Bândac (cat. 57 kg): locul 2 – Junioare 1; locul 2 – Senioare;
 • Ioana Susan (cat. 52 kg): locul 3 – Senioare;
 • Bianca Ionela Zodian (cat. 57 kg): locul 3 – Senioare.

„O muncă încununată de succes”, a fost comentariul simplu al antrenorului Daniel Zodian, după întoarcerea acasă cu cele 14 medalii.

POWERLIFTING. 44 DE MEDALII PENTRU SCM BACAU

scm-powerlifting-655x360

Ionica Serban (47 kg) a cucerit aurul la indreptari si argintul la impins si genuflexiuni si, cu un total de 160 kg si-a adjudecat titlul de vice-campioana nationala la Tineret si Juniori. Maria Bândac (52 kg) a obtinut aurul la impins si indreptari, argint la genuflexiuni, totalizând 290 kg si cucerind titlul national la Tineret si Juniori, plus un loc secund in ierarhia generala a Senioarelor.

 

Anamaria Bugulet (57 kg) a luat argintul la toate probele, clasându-se pe locul 2 la 150 kg. In ceea ce o priveste pe reprezentanta CS Bronx, Anca Conache (63 kg), aceasta a cucerit aurul la toate probele de la Tineret si Juniori, clasându-se pe 3 la Senioare.

La Campionatul National de powerlifting pentru Seniori, Tineret si Juniori de la Sibiu, powerliftingul bacauan a fost reprezentat de SCM si CS Bronx.

 

 

POWERLIFTING REZULTATE CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET CEHIA PRAGA 9-13.04.2013

bogdan_onolov-13997

 

CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET CEHIA PRAGA 9-13.04.2013  TOTAL ONOLOV BOGDAN  MEDALIE DE BRONZ