• Atletism
  • Gimnastica
  • Lupte greco-romane
  • Istoric club
  • Box
  • Homepage

Lupte libere, CN Juniori 3 şi 4 / Amazoane de aur şi bronz

Georgiana Antuca (SCM Bacau, cat. 46 kg, J3)

Georgiana Antuca (cat. 46 kg, Junioare 3, foto) şi Alexandra Enăşel (cat. 32 kg, Junioare 4) au cucerit medaliile de aur, respectiv bronz, la Naţionalele de la Oneşti. “S-au luptat extraordinar şi le felicit. Ţin să precizez că ambele sunt produse ale centrului nostru de selecţie pe care îl avem la Bijghir. Şi vreu să-i mulţumesc dlui. prof. Tudorel Gherasă pentru sprijinul pe care ni-l oferă acolo”, a transmis antrenorul celor două sportive, Victor Donciu. Georgiana Antuca a fost selecţionată la lotul naţional de J3, evoluţia sa la Oneşti impresionând asistenţa. “A învins-o în finală pe o sportivă care deţinea titlul la cadete”, a mai precizat Victor Donciu.

Lupte greco-romane / Puţini, dar cei mai buni!

Igor Botez (cat. 57 kg), Juniori 3

Cu o delegaţie redusă numericeşte, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Campionatelor Naţionale de Juniori 3 şi 4, desfăşurat la Sala “Nadia Comăneci” din Oneşti, la finalul săptămânii trecute. Băcăuanii au fost puţini, dar foarte buni, majoritatea reuşind să cucerească o medalie. Sportivii au fost însoţiţi la Oneşti de antrenorii lor, Irinel Botez şi Ion Şarban, la care s-a adăugat dl. Mihai Botez – un ajutor mare şi permanent pentru secţia de lupte a clubului nostru -, care este un mândru tată de antrenor şi tată sau unchi de campioni.

Astfel, cinci sportivi ai clubului nostru – Igor Botez (cat. 57 kg, foto), Ionuţ Manolache (cat. 60 kg), Alin Boghiu (cat. 72 kg), Fabian Cobaschi (cat. 78 kg) şi Antonio Botez (cat. 85 kg) au cucerit medalii de aur. În acest fel, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Naţionalelor.

S-a remarcat în primul rând Igor Botez, care şi-a încheiat toate meciurile în prima repriză, uneori în doar câteva secunde. De altfel, Igor are valoare de categoria Juniori, făcând parte din lotul naţional. Vărul său, Antonio, a cucerit medalia de aur în condiţiile în care putea participa lejer la o categorie de greutate de sub 80 kg, dar chiar şi-aşa, cu aproape 10 kg mai uşor, şi-a dominat clar adversarii.

Lupte greco-romane, Turneu de calificare (cadeţi) / Trei pentru Cupă

Igor Botez, SCM Bacau

Trei luptători de la clubul nostru au trecut sita calificărilor pentru faza finală a Cupei României la Cadeţi, la turneul desfaşurat la Târgovişte. Igor Botez (foto, cat. 55 kg, care deţine titlul de campion naţional al cadeţilor şi a câştigat argintul la CM Scolare din Maroc), Răzvan Manolache (cat. 48 kg) şi Alex Taşcă (cat. 92 kg) sunt cei care vor reprezenta SCM Bacău la turneul final (Tg. Jiu, 23-25 noiembrie). Cei trei sportivi sunt pregătiţi de antrenorul sportiv Irinel Botez (fratele mai mare al lui Igor, el s-a şi învoit de la lotul naţional de Juniori de la Câmplulung, pentru a fi alături de sportivii săi), Ion Sarban şi Sorin Taşcă. Alături de toţi cei amintiţi a fost, ca de obicei, tatăl lui Igor, Mihai Botez, care ajută foarte mult întreaga secţie de lupte greco-romane a SCM.

Patru dintre sportivii noștri vor lupta la turneele finale

Lupte Regional J3&4Calificările zonale (Zona Nord-Est) pentru turneele finale ale Campionatelor Naționale de Juniori Mici (Juniori 3 și Juniori 4), la lupte greco-romane, au adunat la Sala de Atletism din Bacău, sambata 6 octombrie, peste 100 de sportivi de la cluburi din județele Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău. La capătul unor meciuri ardente, de la SCM Bacău au izbutit să se califice patru sportivi, după cum urmează:
* Juniori 3 / Cat. 57 kg Igor Botez – de pe locul 1;
* Juniori 3 / Cat. 62 kgAdrian Manolache – de pe locul 2;
* Juniori 4 / Cat. 60 kgIonuț Manolache – de pe locul 1;
* Juniori 4 / Cat. 78 kgFabian Cobaschi – de pe locul 1.
Competiția a avut și un oaspete-surpriză: dna. Mihaela Melinte, director al SCM Bacău, fostă campioană mondială și europeană la aruncarea ciocanului.

Regional lupte dir Mihaela Melinte

LUPTE. CAMPIONATELE EUROPEANE, MEDALIE DE ARGINT PENTRU BEATRICE FERENT

beatrice ferent

Campionatele Europene de lupte pentru Cadeți desfășurate la Sarajevo (Bosnia) au adus Sport Clubului o medaliei de argint.

Beatrice Ionela Ferenț (16 ani ) a concurat la categoria 46 kilograme si a avut un parcurs perfect până în finala, câștigând toate meciurile prin tuș în primul minut. În lupta pentru aur, în schimb, plusul de experiență al rusoaicei Natia Svanidze a avut câștig de cauză.

„Asta-i, rusoaica s-a dovedit mai experimentată decât mine, nu neapărat mai bună. Altfel, o băteam”, spune Beatrice Ferenț.

„Este rodul muncii și în special al talentului”, precizează antrenorul Ion Ambrosie, cel care a descoperit-o pe vice-campioana europeană în urmă cu aproape cinci ani, la Sascut Sat.

Pentru Beatrice, medalia de la Sarajevo este a șaptea cucerită pe plan internațional. „Eram încrezătoare că voi lua o medalie în Bosnia, la Campionatul European. Motivul? Pregătirea foarte bună și rezultatele bune de la celelalte turnee interne și internaționale din ultimele luni”, dezvăluie Bianca.

 

LUPTE GRECO ROMANE. CAMPIONiI ROMANIEI!

 

17861593_1332058530210495_3852002876053211570_n

„LUPTĂTORII DE 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️” SCM BACAU PENTRU A 3-a OARĂ CONSECUTIV CEL MAI BUN CLUB DIN ROMÂNIA, FINALA CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE JUNIORI
FELICITĂRI BĂIEȚI!

Rezultat de exceptie obtinut de luptatorii de la Sport Club Municipal Bacau. Sub bagheta lui Catalin Matache, SCM Bacau si-a dovedit inca o data valoarea, la Campionatul National Juniori, de la Craiova.

 

 

LUPTE GRECO-ROMANE. Aur pentru Irinel Botez si Argint pentru Claudiu Pal

Sport Club Municipal Bacău a cucerit două medalii la Campionatul Național de Tineret U23 de lupte de la Timișoara. La 71 kg, Irinel Botez a castigat AURUL , în timp ce la 66 kg, Claudiu Pal a devenit vice-campion al României.

„Aceste rezultate sunt rodul muncii si confirma valoarea sportivilor SCM Bacău ”, a declarat antrenorul băcăuan Cătălin Matache.

LUPTE GRECO-ROMANE. CN U23 –

La finala Campionatului National de Tineret Under 23, de la Resita, luptatorii legitimati la Sport Club Municipal Bacau  au obtinut patru medalii.

Irinel Botez a cucerit un nou titlu de campion national, Alexandru Solomon a castigat medalia de argint, iar  la categoriile 59 si 130 kg, Claudiu Pal si Razvan Bitere au castigat medaliile de bronz.

In clasamentul pe cluburi, SCM Bacau a urcat pe treapta a doua a podiumului, dupa CSA Steaua Bucuresti.

Rezultate SCM Bacau – Greco Romane, in anul 2015:

– locul 1 la Nationalele de Juniori de la Craiova

– Locul 2  CN Tineret, de la Odorheiu Secuiesc, Cupa României, la Târgoviste

2016:  locul 1 la Nationalele de juniori si la Cupa României, locul 2:  CN Tineret U23

Medialiati:  Irinel Botez, Alexandru Solomon, Razvan Bitere, Claudiu Pal, plus George Sarban. Antrenori : Catalin Matache, Ion Sarban si Sorin Tasca.

LUPTE GRECO-ROMANE. Campionii!!!

SCM Bacau a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul de campioni nationala de juniori (U20) la lupte greco-romane. La finala Nationalelor desfasurata la Târgu-Mures, echipa pregatita de Catalin Matache, Ion Sarban si Sorin Tasca s-a clasat pe primul loc in ierarhia cluburilor, totalizând 10 puncte si devansând, in ordine, pe Heracle Timisoara, Steaua si Farul.

Sport Club Municipal a castigat patru medalii: doua de aur, prin Irinel Botez (66 kg) si Razvan Bitere (120 kg) si doua de argint, prin Claudiu Pal (60 kg) si George Sarban (84 kg).

Irinel Botez si Razvan Bitere vor reprezenta Bacaul la Europene.  Claudiu Pal a completat panoplia de madalii.

„O mare reusita pentru clubul nostru”, a declarat directorul SCM Bacau, Relu Auras. „Prezenta noastra la patru din cele opt finale demonstreaza ca succesul din 2015 nu a fost intâmplator”, a completat Catalin Matache. „Scoala bacauana de lupte continua sa tina steagul sus, lucru care ne onoreaza, dar ne si responsabilizeaza”, a opinat Ion Sarban, in timp ce Sorin Tasca a concluzionat: „Ma bucur ca am format o adevarata echipa a preformantei la SCM Bacau, echipa care se regaseste in elita luptelor românesti”.

LUPTE GRECO ROMANE. SORIN TASCA E CEL MAI BUN

sorin tasca nelu sarban

Luptatorul legitimat la SCM Bacau a cucerit cea de-a 11-a medalie personala la Nationalele de Seniori
Sorin Tasca, la cei 39 de ani, sportivul legitimat la SCM Bacau a cucerit bronzul la Campionatele Nationale de Seniori de la Craiova, la categoria 85 de kilograme.

Sorin Tasca, elevul lui Ion Sarban, a castigat patru meciuri prin superioritate in fata unor adversari de calibru, fiind invins doar in semifinale de dinamovistul Alin Visan.