• Lupte greco-romane
  • Homepage
  • Atletism
  • Istoric club
  • Box
  • Gimnastica

Antuca Georgiana, Campioană la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Luptătoarea SCM Bacău a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Baku, învingând  la categoria de greutate 46 kg.

Este de remarcat şi rezultatul obţinut de luptătorii băcăuani la Campionatul European de Cadeți derulat în iunie, la Faenza (Italia), acolo unde Vasile Cojoc (SCM- CSȘ Bacău) a cucerit aurul la 80 kg, iar Georgiana Antuca, bronzul la 46 kg.

„Georgiana avut un 2019 foarte bun. Medaliile de bronz de la Internaționalele României, de la Internaționalele Turciei și de la Europenele de Cadeți ne-au făcut să privim cu încredere și spre FOTE”, a declarat antrenorul SCM Bacău, Victor Donciu.

Rezultate de excepţie la Naționalele de Seniori de greco-romane

Merită subliniată şi evoluţia excepţională care a adus medalii pe care sportivii SCM și CSȘ le-au cucerit la Campionatele Naționale de Seniori de la Reșița. Astfel, la categoria 63 kg, Claudiu Pal (SCM Bacău) și Adelin Artenie (CSȘ- SCM) au obținut bronzul, la 67 kg, Alexandru Solomon (SCM) a luat argintul, iar Irinel Botez (SCM) bronzul, pentru ca la 72 kg, Alex Dosoftei (CSȘ- SCM) să cucerească titlul de vice-campion, iar George Mihai (CSȘ- SCM) să urce pe treapta a treia a podiumului.

Directorul SCM Bacău, Mihaela Melinte a salutat titlul obținut de Georgiana la Baku: „Este un succes care ne bucură foarte mult și care arată atât potențialul Georgianei, cât și al clubului nostru”.

Premiere Resita CN 2019 Iulie – Victor Donciu si Georgiana Antuca

Premiere Resita CN 2019 Iulie

 

Lupte: Sportivii băcăuani din nou pe podium la Europene!

Vasile Cojoc, antrenat de Ion Butucaru, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a Europenelor de la Faenza. Băcăuanul în vârstă de 17 ani l-a învins pe armeanul Vighen Nazarian în finală, devenind campionul categoriei 80 kg.

Vasile Cojoc, are şanse să devină omul de bază al lotului de 80 de kilograme, învingând sportivi redutabili fără drept de apel deşi a suferit la începutul anului o accidentare.

La Lupte Libere, Georgiana Antuca a cucerit bronzul la Europenele de Cadeţi care s-au desfăşurat în Italia la Faenza. Luptătoarea de la SCM Bacău antrenată de Victor Donciu a învins adversarele Nazar Kaya (Turcia) şi azera Lala Mirzaeva dar a fost învinsă într-un meci dificil de rusoaica Viktoria Perezkovina. Georgiana a învins în finala mică şi a urcat pe cea de a treia treaptă a podiumului. Georgiana continuă seria de victorii după bronzul cucerit la Internaţionalele României şi ale Turciei.

Lupte greco-romane România – Locul 4 pe naţiuni

La Campionatul European pentru Seniori U23, echipa României s-a clasat pe locul 4, fiind învinsă doar de Georgia, Rusia şi Turcia
Alexandru Solomon s-a clasat pe locul V la categoria 67 kg după finala mică unde a luptat contra reprezentantului Belarusului. Astfel, Solomon a adunat 10 puncte, care însumate au plasat România cu cele 78 de puncte pe locul V. Solomon rămâne titular la următoarele competiţii, inclusiv la cele de anul viitor. Alexandru se va încadra în 2020 la aceeaşi categorie de vârstă.

Luptătorii băcăuani din nou pe podium

Sportivii din douăzeci şi cinci de ţări au luptat la finele săptămânii trecute, în cadrul Ediţiei a VII-a a Turneului Internaţional Nicolae Grehov, competiţie desfăşurată la Chişinău. Luptătorul băcăuan Igor Andrei Botez a cucerit medalia de bronz. Igor s-a impus în faţa unor adversari redutabili la categoria 60 kg, şi s-a clasat al treilea pe naţiuni. Antrenorul Irinel Botez a subliniat importanţa rezultatului obţinut de luptătorii secţiei greco – romane, într-o competiţie foarte dură şi cu participare masivă a unor competitori foarte valoroşi.

Foto: Igor Andrei Botez (al treilea de la dreapta la stânga), medalie de bronz la Turneul Internaţional Nicolae Grehov 2019

Aur pentru luptătorii băcăuani la Turneul Internaţional U23 în Bulgaria

Luptătorii de greco-romane de la Sport Club Municipal Bacău au participat la doua turnee internaţionale la finele acestei săptămâni. Irinel Mihai Botez (foto: locul I pe podium) a cucerit aurul la categoria 63 kg (seniori U23) Blagoevgrad Bulgaria, iar Alexandru Botez (Seniori – 55 kg), a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Grand Prixul Zagreb Open (Croația), turneul internațional din Ranking Series. Două victorii impresionante, vârful de lance care anunţă un sezon competiţional bogat în victorii pentru luptătorii de la Sport Club Municipal Bacău.

Foto: Irinel Mihai Botez (aur la categoria 63 kg (seniori U23)

Foto: Alexandru Botez (bronz – Seniori – 55 kg) Grand Prix Zagreb Open (Croația)

Lupte libere, CN Juniori 3 şi 4 / Amazoane de aur şi bronz

Georgiana Antuca (SCM Bacau, cat. 46 kg, J3)

Georgiana Antuca (cat. 46 kg, Junioare 3, foto) şi Alexandra Enăşel (cat. 32 kg, Junioare 4) au cucerit medaliile de aur, respectiv bronz, la Naţionalele de la Oneşti. “S-au luptat extraordinar şi le felicit. Ţin să precizez că ambele sunt produse ale centrului nostru de selecţie pe care îl avem la Bijghir. Şi vreu să-i mulţumesc dlui. prof. Tudorel Gherasă pentru sprijinul pe care ni-l oferă acolo”, a transmis antrenorul celor două sportive, Victor Donciu. Georgiana Antuca a fost selecţionată la lotul naţional de J3, evoluţia sa la Oneşti impresionând asistenţa. “A învins-o în finală pe o sportivă care deţinea titlul la cadete”, a mai precizat Victor Donciu.

Lupte greco-romane / Puţini, dar cei mai buni!

Igor Botez (cat. 57 kg), Juniori 3

Cu o delegaţie redusă numericeşte, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Campionatelor Naţionale de Juniori 3 şi 4, desfăşurat la Sala “Nadia Comăneci” din Oneşti, la finalul săptămânii trecute. Băcăuanii au fost puţini, dar foarte buni, majoritatea reuşind să cucerească o medalie. Sportivii au fost însoţiţi la Oneşti de antrenorii lor, Irinel Botez şi Ion Şarban, la care s-a adăugat dl. Mihai Botez – un ajutor mare şi permanent pentru secţia de lupte a clubului nostru -, care este un mândru tată de antrenor şi tată sau unchi de campioni.

Astfel, cinci sportivi ai clubului nostru – Igor Botez (cat. 57 kg, foto), Ionuţ Manolache (cat. 60 kg), Alin Boghiu (cat. 72 kg), Fabian Cobaschi (cat. 78 kg) şi Antonio Botez (cat. 85 kg) au cucerit medalii de aur. În acest fel, SCM Bacău a ocupat locul 1 în clasamentul pe puncte al Naţionalelor.

S-a remarcat în primul rând Igor Botez, care şi-a încheiat toate meciurile în prima repriză, uneori în doar câteva secunde. De altfel, Igor are valoare de categoria Juniori, făcând parte din lotul naţional. Vărul său, Antonio, a cucerit medalia de aur în condiţiile în care putea participa lejer la o categorie de greutate de sub 80 kg, dar chiar şi-aşa, cu aproape 10 kg mai uşor, şi-a dominat clar adversarii.

Lupte greco-romane, Turneu de calificare (cadeţi) / Trei pentru Cupă

Igor Botez, SCM Bacau

Trei luptători de la clubul nostru au trecut sita calificărilor pentru faza finală a Cupei României la Cadeţi, la turneul desfaşurat la Târgovişte. Igor Botez (foto, cat. 55 kg, care deţine titlul de campion naţional al cadeţilor şi a câştigat argintul la CM Scolare din Maroc), Răzvan Manolache (cat. 48 kg) şi Alex Taşcă (cat. 92 kg) sunt cei care vor reprezenta SCM Bacău la turneul final (Tg. Jiu, 23-25 noiembrie). Cei trei sportivi sunt pregătiţi de antrenorul sportiv Irinel Botez (fratele mai mare al lui Igor, el s-a şi învoit de la lotul naţional de Juniori de la Câmplulung, pentru a fi alături de sportivii săi), Ion Sarban şi Sorin Taşcă. Alături de toţi cei amintiţi a fost, ca de obicei, tatăl lui Igor, Mihai Botez, care ajută foarte mult întreaga secţie de lupte greco-romane a SCM.

Patru dintre sportivii noștri vor lupta la turneele finale

Lupte Regional J3&4Calificările zonale (Zona Nord-Est) pentru turneele finale ale Campionatelor Naționale de Juniori Mici (Juniori 3 și Juniori 4), la lupte greco-romane, au adunat la Sala de Atletism din Bacău, sambata 6 octombrie, peste 100 de sportivi de la cluburi din județele Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău. La capătul unor meciuri ardente, de la SCM Bacău au izbutit să se califice patru sportivi, după cum urmează:
* Juniori 3 / Cat. 57 kg Igor Botez – de pe locul 1;
* Juniori 3 / Cat. 62 kgAdrian Manolache – de pe locul 2;
* Juniori 4 / Cat. 60 kgIonuț Manolache – de pe locul 1;
* Juniori 4 / Cat. 78 kgFabian Cobaschi – de pe locul 1.
Competiția a avut și un oaspete-surpriză: dna. Mihaela Melinte, director al SCM Bacău, fostă campioană mondială și europeană la aruncarea ciocanului.

Regional lupte dir Mihaela Melinte

LUPTE. CAMPIONATELE EUROPEANE, MEDALIE DE ARGINT PENTRU BEATRICE FERENT

beatrice ferent

Campionatele Europene de lupte pentru Cadeți desfășurate la Sarajevo (Bosnia) au adus Sport Clubului o medaliei de argint.

Beatrice Ionela Ferenț (16 ani ) a concurat la categoria 46 kilograme si a avut un parcurs perfect până în finala, câștigând toate meciurile prin tuș în primul minut. În lupta pentru aur, în schimb, plusul de experiență al rusoaicei Natia Svanidze a avut câștig de cauză.

„Asta-i, rusoaica s-a dovedit mai experimentată decât mine, nu neapărat mai bună. Altfel, o băteam”, spune Beatrice Ferenț.

„Este rodul muncii și în special al talentului”, precizează antrenorul Ion Ambrosie, cel care a descoperit-o pe vice-campioana europeană în urmă cu aproape cinci ani, la Sascut Sat.

Pentru Beatrice, medalia de la Sarajevo este a șaptea cucerită pe plan internațional. „Eram încrezătoare că voi lua o medalie în Bosnia, la Campionatul European. Motivul? Pregătirea foarte bună și rezultatele bune de la celelalte turnee interne și internaționale din ultimele luni”, dezvăluie Bianca.