• Box
  • Gimnastica
  • Atletism
  • Homepage
  • Lupte greco-romane
  • Istoric club

Atletism: Rezultate de excepţie la Campionatele Naţionale pentru Seniori de la Piteşti

Municipiul Piteşti a găzduit ediţia 2019 a Campionatelor Naţionale de Atletism ale României şi a reunit la start cei mai buni atleţi români ai momentului. În 2019, se împlinesc 105 ani de la primele Campionate Naționale de Atletism în aer liber, o vârstă care adaugă şi mai multă prestanţă uneia dintre cele mai vechi concursuri sportive din România. Campionatele Naționale de Atletism pentru seniori de la Pitești au debutat marți, 30 iulie, cu primele probe disputate pe Stadionul “Nicolae Dobrin”.

O remarcabilă performanță a fost realizată de către Bianca Ghelber (SCM Bacău/Steaua București). Eleva antrenoarei Mihaela Melinte a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului cu performanța de 70,80 metri la doar 20 de centimetri de realizarea baremului pentru Campionatul Mondial de la Doha, (27 septembrie – Qatar).

Mihaela Asmarandei a urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului la Disc cu o performanţă de 45.33 m. La triplu salt Georgiana Aniţei a cucerit argintul cu 13.63 m, iar Alexandru Grigore s-a clasat pe poziţia a V-a la Suliţă cu 64.54 m.

Alexandru Grigore, barem pentru Europenele de tineret la suliță

Astăzi, 18 mai 2019, la Arad, s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național Grand Prix de aruncări (seniori, tineret și juniori 1) , odată cu întrecerea Cupa „Ziridava” (la care au avut dreptul să concureze și juniorii 2). Este de consemnat că orașul de pe Mureș este unul cu mare tradiție în domeniu, doar dacă este să amintim că aici, în 2016, s-a organizat Cupa Europei de aruncări lungi (iarnă).

Așadar, competiția derulată pe o vreme splendidă, pe Stadionul „Gloria”, a fost o primă confruntare la această specialitate. Și, chiar dacă nu a adunat la start un număr mare de atleți, a reprezentat o verificare importantă a stadiului de pregătire în debutul sezonului. Dar și un prilej de a-și realiza standardele de participare pentru competițiile internaționale care bat la ușă, cum a fost cazul lui Alexandru Grigore (SCM Bacău, antrenor Mihaela Melinte), la o zi după ce a aniversat împlinirea a 20 de ani: 72,20 m, din a cincea încercare, la suliță. Pe de altă parte, asistența s-a putut bucura și de prezența ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan-Constantin Matei, aflat într-o vizită în localitate.

Printre reușitele înregistrate, putem remarca performanțele lui Alin Firfirică (63,45 m – CSA Steaua), disc, Biancăi Ghelber (68,55 m – SCM Bacău; CSA Steaua), la aruncarea ciocanului.

Alexandru Grigore

Atletism: Eusebiu Nemţeanu cucereşte bronzul la categoria superioară de vârstă

Concursul Internaţional “Mladost” care s-a desfăşurat în 11 mai la Ruse – Bulgaria, a adus rezultate remarcabile pentru atleţii băcăuani, antrenaţi de Cristi Nemţeanu. Ioana Denisa Lichi s-a clasat pe XII la Înălţime, Ştefania Zediu pe VIII la 400, Ioana Vrînceanu pe IV la Lungime, iar Eusebiu Nemţeanu a urcat pe trei la 400, cucerind bronzul ca “underdog” în lupta cu un adversar la o categorie superioară de vârstă. Remarcabilă performanţă pentru elevii lui Cristi Nemţeanu care, deşi au trei ani de handicap (primul an de  juniorat III), au evoluat superb într-o competiţie pentru Juniori II.

Atletism: Aur pentru o sportivă de viitor

Cartas Bianca a câştigat detaşat proba de 3 km la Campionatul Naţional de la Botoşani. Bianca a devansat cu 200 de metri sportiva clasată pe locul secund. Impresionaţi de tehnica impecabilă a Biancăi, antrenorii federali au calificat-o drept cea mai valoroasă sportivă de perspectivă. Bianca se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de Marş pe stadion, care se va desfăşura la vară în capitală. Obiectivul principal al sportivei antrenată de Ana Maria Botez rămâne Festivalul Olimpic ce va avea loc peste doi ani.

Foto: Cartas Bianca şi antrenoarea Ana Maria Botez pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

De remarcat este şi evoluţia Alexandrei Zamfir, care s-a clasat pe locul IV la Naţionalele de la Botoşani. Sportiva a concurat cu handicapul vârstei. Alexandra a sosit la 15 secunde de adversara sa care s-a clasat pe locul III.  Trebuie subliniat faptul că primele trei clasate sunt mai mari cu un an decât Alexandra. Anul viitor însă, Alexandra va intra în cursă ca favorită.

Atletism: La înălţime!

Sala de atletism din Bacău a găzduit în 16 -17 martie Campionatul Naţional de Sală rezervat Juniorilor 3. Gazdele s-au remarcat la lungime, înăţime şi triplu salt. Ioana Vrânceanu a urcat pe treapta a doua a podiumului la triplu salt cu 11.31 m şi pe cea de-a treia treaptă la Lungime cu 5.15 m. Denisa Ioana Lichi a cucerit argintul la Înălţime cu 1.55 m şi bronzul la Pentatlon cu 2437 puncte.

Sportivele antrenate de Cristi Nemţeanu au ca următor obiectiv participarea pentru acumulare de experienţă la internaţionalul din Bulgaria – Ruse (Mladost)

Atletism: Aur la CN iarnă Aruncări Lungi

Mihaela Asmarandei a cucerit medalia de aur la Disc cu o performanţă de 48.37m, la competiţia desfăşurată luni (25 februarie) pe Stadionul „Iolanda Balas Soter”.

Foto: Mihaela Asmarandei şi Mihaela Melinte (Director SCM Bacău)

Probele Campionatului Naţional de Iarnă pentru Seniori şi Tineret au fost disc, suliţă şi ciocan. Victoria Mihaelei a fost însoţită şi de medalia de bronz la Tineret obţinută de Alexandru Grigore (dublă legitimare cu CSM Oneşti). Alexandru a urcat pe podium cu o performanţă la Suliţă de 67.51m, rezultat cere îl plasează pe poziţia a patra la Seniori.

Foto: Alexandru Grigore Loc III – Suliţă 67.51m

Ambii sportivi sunt antrenaţi de Andreea Huzum. Alexandru Grigore va participa la Campionatele Europene care se vor desfăşura la începutul lunii iulie în Suedia la Gavle. Mihaela Asmarandei continuă pregătirea pentru competiţiile următoare.

Atletism: Cornelia Munteanu ţinteşte sus

Născută în 2003, Cornelia Munteanu este una dintre tinerele speranţe ale atletismului băcăuan. Sub îndrumarea Mariei Hagimă, Cornelia a atacat în acest an doar probe dificile, la o categorie de vârstă superioară. La Campionatul Naţional de Sală şi Probe Combinate (22 – 23 februarie Bucureşti) s-a clasat pe locul V la „înălţime” cu 1.58 iar la Campionatul Naţional indoor (6 – 8 februarie), a ocupat locul IV la Pentatlon Tineret iar la Seniori s-a clasat pe cea de a opta poziţie. Cornelia vizează o medalie la Naţionalele de Juniori II, unde în sfârşit va concura la categoria ei de vârstă.

Atletism: Bronz la CN Sală pentru Juniori 1 şi Probe Combinate

Sala de atletism „Ion Soter” a găzduit vineri şi sâmbătă (22 şi 23 februarie) Campionatele Naţionale de Sală pentru Juniori I şi Probe Combinate. Sportivii de mâine ai atletismului românesc s-au întrecut pe parcursul celor două zile pline, într-un concurs plin de emoţii, participarea fiind foarte numeroasă la această categorie de vârstă. Carmen Ioana Diac a cucerit medalia de bronz la Pentatlon. Sportiva pregătită de Prof. Maria Hagimă a urcat pe podium cu 3095 puncte.

Georgiana Aniţei deschide anul competiţional 2019 cu două medalii de aur

Atleţii băcăuani au repurtat primele victorii din acest an competiţional în sala „Ion Soter” din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” (Bucureşti), care a găzduit pe 6 şi 7 februarie, ediţia 2019 a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori şi tineret.

Georgiana Aniţei, sub bagheta Doinei Anton, a cucerit aurul la triplu salt (tineret) cu 13.30 şi a urcat pe cea de a treia treaptã a podiumului la seniori. La lungime, cu 5.96, a fost de neînvins la tineret şi a luat bronzul la seniori.

Georgiana continuă pregătirea specifică pentru următoarele competiţii din vară. Aşadar, 2 medalii de aur şi două de bronz cu care atleţii de la Sport Club Municipal Bacău au spart gheaţa în noul sezon competiţional.

ATLETISM. Medalii valoroase pentru SCM Bacau

medaliimedaliimedalii

La Campionatul National de Juniori III, etapă finală,la săritura în înălțime, Ramona Verman a obtinut medalia de argint, ( 1.65m), in timp ce CSS/ SCM) a castigat bronzul, cu 1.62 m. Medalia de aur a fost castigata de Federica Gabriela Apostol, cu o săritură de 1.68 m.

La triplusalt, Alexia Dospin a luat aurul cu un rezultat de 12.14 m în fața medaliatei cu argint, Cornelia Munteanu (CSS/ SCM Bacău) – 11.30 m.

La lungime, campioană națională a fost declarata  Ramona Verman (SCM Bacău), cu 5.69 m, bronzul revenind Alexiei Dospin, cu 5.25 m.